nedeľa 29. augusta 2010

Dokonalá romanca

Z anglického originálu: A Perfect Romance (2005)

Autor:
Anne Robinson

Vydavateľstvo: Ikar

Český preklad: Tamara Chovanová

Počet strán: 248

Rok vydania: 2008


Loretta Lindenová sa pri nečakanej príležitosti zoznámi s námorným kapitánom Malachaiom Quarlesom. Hoci sa Malachai správa ako surovec a grobian, v jej očiach je to mužný a príťažlivý chlap. Loretta preto o ňom rozmýšľa ako o vhodnom kandidátovi na voľnú lásku. Drobná bruneta je totiž veľká feministka a priekopníčka moderných názorov. Malachai sa stane jej milencom, no keď ju požiada o ruku, odmietne ho. Nemieni porušiť svoje feministické zásady, ani keď sa jej šarmantný kapitán naozaj páči...

Príbeh začína prekvapivo na potápajúcom sa Titanicu. Loretta sa so svojou vernou slúžkou a spoločníčkou našťastie dostane do jedného zo záchranných člnov a tak hlavná hrdinka románu neskončí ako hrdinovia spomínaného Titanicu :-)
Loretta je zarytá feministka, vie šoférovať auto a mužov nemusí. No keď spozná Malachaia, tak sa jej zmýšľanie trochu pozmení. Hoci ju už všade vyhlásili za starú dievku, a sama vie, že si už manžela nenájde, predsa len by chcela okúsiť aj niečo z "lásky". V tomto prípade jej starý námorník prichádza presne do rany. Trochu si s ním "pošpásuje" a potom ho pošle zas na more.
Nie je ale všetko také jednoduché ako si predstavuje. A Malachai je navyše chlap, ktorý už dávno túži usadiť sa a poprípade si založiť rodinu. Na vode prežil roky svojho života a myslí si, že nastal čas zavesiť toto remeslo na klinec. Loretta je preňho celkom zaujímavá a navyše ho táto prostoreká dievčina s feministickými názormi aj priťahuje. Tak kde je problém? Ha! Predsa v tom, že Loretta ho nechce za manžela.
Kniha je čitateľná, o tom po tom, aj keď mňa často rušilo v slovných prekáračkách hlavných hrdinov práve to stále opakované slovo: Ha!

Moje hodnotenie: **

Žiadne komentáre: