utorok 8. apríla 2014

Navždy spolu

Z anglického originálu: Happy Ever After (2010)

Autor:
Nora Roberts
 
Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Lucia Gáborová
 

Počet strán: 312

Rok vydania: 2013



Parker Brownová premenila svoj veľký sen z detstva na skutočnosť. Dnes je z nej úspešná riaditeľka Sľubu, ktorá plní aj tie najfantastickejšie priania každej nevesty. Nič pre ňu nie je nemožné. Čochvíľa sa budú konať tri mimoriadne svadby – vydávajú sa jej najlepšie priateľky a kolegyne. Ona na lásku akosi nemá čas... Automechanik a kamarát jej brata Dela Malcolm Kavanaugh chce mať vo všetkom jasno. Vŕta sa vo veciach dovtedy, kým nezistí, ako fungujú, a rovnako skúma aj povahu dlhonohej Parker. Už roky sa žiadnemu mužovi nepodarilo pripraviť Parker o pokoj tak ako tomuto motorkárovi s havraními vlasmi. S každým jeho bozkom v nej rastie vášeň a túžba. Rizika v podnikaní sa Parker nebojí, zatiaľ sa jej vo všetkom darilo. Vyplatí sa jej podstúpiť riziko aj v láske?


Kniha patrí do série Bride Quartet a hoci práve táto, ktorú som čítala ja je poslednou v poradí, vôbec to nevadí, pretože každá jedna ponúka samostatný príbeh jednej zo štyroch kamarátok. Ide o dievčatá Mac, Laurel, Emmu a Parker, ktoré sa už ako malé dievčatá rady hrávali na nevesty, dokonca aj na ženíchov, a teraz sú svadby pod ich taktovkou tie najvychýrenejšie v okolí. Vlastnia svadobnú agentúru Sľub a každá má pod palcom niečo iné - Mac je fotografka, Laurel cukrárka, Emma má na starosti kvetinovú výzdobu a Parker perfektné plánovanie. 

Musím uznať, že kniha sa číta veľmi ľahko - alebo ako sa hovorí: číta sa sama. Je vidieť, že Nora má vycibrený štýl (nečudo, veď má za sebou kvantá kníh!). Napriek tomu si myslím, že čítať ostatné príbehy vôbec nemusím, aby som presne vedela o čo v nich pôjde - keďže o každej jednej aktérke som sa postupne čo-to dozvedela práve v tejto knihe :-) 

No ak vy nechcete, aby vás čítanie ďalších dielov neodradilo, začnite radšej od prvého ;-) 

Moje hodnotenie: ★★★


Bride Quartet
1. Vision in White (Sen v bielom)
2. Bed of Roses (Ustlané na ružiach)
3. Savor the Moment (Čaro okamihu)
4. Happy Ever After (Navždy spolu)

Žiadne komentáre: