štvrtok 2. októbra 2014

Sama sebou

Z anglického originálu: Being Me (2013)

Autor:
Lisa Renee Jones
 
Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Lujza Lotková
 

Počet strán: 336

Rok vydania: 2014



Sara stále pátra po záhadnej Rebecce, autorke tajomných erotických denníkov, ktoré ju uchvátili, ale i vystrašili. Mučivo túži uspokojiť požiadavky nového šéfa a čoraz väčšmi sa zamotáva do vášnivého zväzku s búrlivým umelcom Chrisom Meritom. Teraz však Sara musí čeliť aj minulosti a tá ju prenasleduje rovnako neúnavne ako Rebeccin rukopis. Zakotví v bezpečnom náručí milovaného muža a prezradí mu svoje najintímnejšie tajomstvá. Jej najstrašnejšie predstavy sa stanú skutočnosťou. Nie je však pocit bezpečia len ilúziou? Možno sa všetko obráti naruby, keď konečne vyjde na povrch pravda o Rebecce.


 

Sama sebou pokračuje tam, kde Keby som bola tebou skončila. Hlavná hrdinka pracuje v galérii, pátra po stratenej Rebecce a číta jej denníky. Jej vzťah s maliarom Chrisom sa prehlbuje, čo dáva priestor pre mnoho sexuálnych scén. Tými je kniha doslova nabitá!

Kým v prvej časti si autorka odpustila emočné výlevy hrdinov, dopriala si ich - v hojnom množstve - v pokračovaní. Druhá časť (pôvodne) trilógie je totiž, na rozdiel od tej prvej, plná vyznaní lásky, opisov dokonalej krásy mužného Chrisa a presviedčania sa hrdinky, že nepatrí nikomu iba sama sebe. Je to trochu zavádzajúce, pretože Sara v podstate sama netuší kým je, komu patrí, a jej večnou dilemou je rozoberať to. A to donekonekonekonečna... a naspäť. 

Mne osobne Sarino ospevovanie jej dokonalého milenca pripomínalo Twilight ságu, kde Bella skoro na každom piatom riadku básnila o Edwardovej kráse. A kým u Twilight ságy sa to dalo pochopiť, vzhľadom k tomu, že kniha bola určená tínedžerkám, v tejto sérii Inside Out sa to chápať nedá. Buď je nevyspelá autorka alebo ráta s polo-inteligentným čitateľským publikom. 

Jedinú vec, ktorú môžem hodnotiť ako pozitívnu, bolo vypátranie Rebeccy. A tu by sa séria mohla pokojne aj skončiť, keby sa autorka nerozhodla pridať trochu tajomstva okolo Sarinej kamarátky Elle... k tomu pridajme ešte neodhalené temné tajomstvá Chrisa Merita a námet na pokračovanie je na svete :-)

Moje hodnotenie: ★★

Inside Out
1. If I Were You (Keby som bola tebou)
2. Being Me (Sama sebou)
3. Revealing Us (Jedine s ním)
4. No in Between (Žiadne tajomstvá)
5. I Belong to You

Žiadne komentáre: