utorok 23. júla 2019

Sladký šepot

Originál: Smooth-talking Stranger (2009)

Autor:
Lisa Kleypas

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Erika Mináriková

Počet strán: 256

Rok vydania: 2011



Žiadnej žene sa zatiaľ nepodarilo chytiť za srdce Jacka Travisa, syna miliardára Churchilla Travisa... Kým sa jedného dňa nezjaví v Jackovej firme nazlostená Ella Varnerová s novorodencom na rukách. Matkou dieťaťa je jej mladšia sestra, ktorá sa o dieťa nevie postarať, a Ella si myslí, že jeho otcom je Jack Travis, známy texaský plejboj. Ella žiada Jacka, aby po prvý raz v živote prevzal zodpovednosť za svoje činy. Jack sa tomu nebráni, no zoberie si omnoho viac...


Žena, muž a nemluvňa. Aj tak by sa mohol volať tretí príbeh zo série o Travisovcoch, pretože sú v ňom hlavnými hrdinami.

Ella Varnerová si spokojne a pokojne nažíva už niekoľko rokov v malom mestskom byte so svojím priateľom. Idylku im naruší Ellina mladšia sestra Tara, ktorá bez toho, aby o tom niekoho informovala, porodila malého chlapčeka a nechala ho u matky.

Keďže ani jej sestra, ani jej matka sa o dieťatko nechcú postarať (jedna nie je spôsobilá, druhá zase ochotná), neostáva Elle nič iné iba sa na to podujať sama. S nemluvniatkami nemá žiadne skúsenosti, napriek tomu v sebe nájde silu a odvahu sa na to dať. V tom, že by sa o malé bábätko mala starať práve Ella sa ale nepáči jej priateľovi. Jemu sa však, podľa všetkého, nepáčil ani život s Ellou. Tá sa mu po celý čas iba prispôsobovala. Keď on nejedol mäso, nejedla ho ani ona, keď on nemal niekoho rád, nemala ho rada ani ona, keď on neuznáva svadby, neuznáva ich ani ona... atď. akoby pri ňom stratila vlastnú sebaúctu, samu seba. Drobček Luke jej do života vstúpil v tom správnom čase 😊

Keďže sestra zaryto mlčí o otcovi svojho dieťaťa, Ella sa rozhodne vypátrať ho na vlastnú päsť. Predsa by mal vedieť o existencii svojho potomka, nie? Zhodou náhod zistí, že by otcom mohol byť Jack Travis. Bohatý, mladý muž pochádzajúci z multimilionárskej naftárskej rodiny. 

Ella sa vyberie za ním. S novorodencom v náručí mu vpochoduje do firmy a pekne od srdca mu povie, čo si o ňom myslí. 

Jack je milý, sympatický, spravodlivý mladý muž. A má typickú travisovskú črtu: je ochranársky.  Nie je si vedomý, že by nejakej žene spravil dieťa, napriek tomu nenechá Ellu v štichu a kým nevyjde pravda najavo, rozhodne sa pomôcť jej a postarať sa o ňu i o malého.

Ella rýchlo nájde zaľúbenie v drobčekovi Lukovi. A rovnako tak ho postupne nájde aj v dospelom Jackovi. Život, ktorý ju postavil pred nezvyčajnú situáciu, jej otvorí oči. Zistí, že od svojho života očakáva viac. Že túži po vlastných deťoch, že túži po mužovi, ktorý by ju bral takú aká je a nesnažil sa ju preonačiť na svoj obraz. Že túži po živote, v ktorom si bude plniť svoje sny a nie niekoho druhého...

Romantický príbeh z pera Lisy Kleypas sa číta jedným ťahom. Nie je len o láske, ale aj o poznaní. O tom, kam až človek je ochotný zájsť, čo všetko je ochotný spraviť pre lásku, pre seba i pre blížneho svojho.

Moje hodnotenie: ★★★


Travis Family
1. Sugar Daddy (Místo na slunci; Sladký ocko)
2. Blue-eyed Devil (Místo v životě; Modrooký diabol)
3. Smooth-talking Stranger (Citlivá místa; Sladký šepot)
4. Brown-Eyed Girl (Dívka s hnědýma očima; - )

Žiadne komentáre: