piatok 21. marca 2014

Manželská pasca

Z anglického originálu: The Marriage Trap (2012)

Autor:
Jennifer Probst
 
Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Lucia Nižníková-Kollárová
 

Počet strán: 248

Rok vydania: 2014



Michael Conte, príťažlivý a zatiaľ nezadaný milionár, chce splniť sľub daný otcovi na smrteľnej posteli, a preto si hľadá nevestu. Poslušnú žienku domácu, ktorá zapadne do jeho tradičnej rodiny žijúcej v Taliansku. Musí to urobiť rýchlo, pretože podľa tradície sa má oženiť najprv najstarší brat, hlava a ochranca rodiny, a až potom prídu na rad mladšie sestry. Jedna z nich, Venezia, sa už nevie dočkať. Michael jej chce vyhovieť, sám však netúži viazať sa, preto formálne požiada o ruku temperamentnú, voľnomyšlienkarskú Američanku Maggie Ryanovú. Módna fotografka Maggie nemá s mužmi dobré skúsenosti, ale napokon súhlasí...


Spisovateľka sa, aj v druhej knihe zo série o milionároch, rozhodla využiť knižný vzorec - manželstvo z rozumu. Človek by si pomyslel: Čo ešte chce vymyslieť na túto tému? Žeby sa jej v hlave spustilo na toto slovné spojenie naraz niekoľko variácií, dejových liniek, point? Poviete si: Nemožné!

Lenže omyl! U Jennifer Probst to možné je, dôkazom toho je práve táto kniha. A hoci by sa dalo očakávať, že sa autorka bude opakovať, nie je to tak. Jennifer akoby celkom zabudla na to, že už jednu knihu na tému manželstva z rozumu napísala, a pustila sa do ďalšej. A musím povedať, že sa jej podarila. 

Hlavní hrdinovia sú iní - svojskí, napriek tomu ich už trochu poznáme z knihy Dohodnuté manželstvo :-) Ťahalo ich to k sebe, iskrilo to medzi nimi už v predošlej časti - i keď Meggie je presvedčená, že Michael túži získať srdce jej švagrinej, šťastne vydatej Alex. Všemožne mu v tom chce zabrániť, čo Michael využije vo svoj prospech ;-) Práve vďaka tomuto omylu Meggie pristupuje na jeho "prosbu" odísť s ním do Talianska, kde ju rodine predstaví ako svoju manželku...

Meggie spoznáva krásy Talianska a zamiluje sa - do Michaela, do krajiny, i do Conteho rodiny (a tú si veľmi rýchlo obľúbite i vy).

Príbeh si čitateľa dokáže udržať, kniha sa číta jedným dychom. Jediné, čo by som jej vytkla a čo ma zarazilo je 23-ročná Carina, Michaelova najmladšia sestra, ktorú často on i jej rodina označovali za nedospelú. Správali sa k nej akoby mala iba sladkých 17 a nie 23 rokov. Uff!!! Jednoducho je to mimo môjho chápania. Nuž, verím tomu, že Carina v knihe Manželský omyl dokáže, že nie je dieťa ;-)

Moje hodnotenie: ★★★★★

Marriage to a Billionaire
1. The Marriage Bargain (Dohodnuté manželstvo)
2. The Marriage Trap (Manželská pasca)
3. The Marriage Mistake (Manželský omyl)
4. The Marriage Merger (Manželský zväzok)

Žiadne komentáre: