utorok 7. mája 2019

Šance na štěstí

Originál: Waiting on You (2014)

Autor:
Kristan Higgins

 
Vydavateľstvo: Ikar CZ


Český preklad: Martin Urban
 

Počet strán: 416

Rok vydania: 2018



Colleen O'Rourkeová je romantička telom a dušou – pravdaže iba keď nejde o ňu. Svojim priateľom rada robí dohadzovačku a keďže pracuje ako barmanka, má úžasnú možnosť utešovať zlomené srdcia a tiež tak trochu napomáhať náhode nasmerovať ich správnym smerom. Prešlo desať rokov odkedy jej Lucas Campbell zlomil srdce a ona by bola iba veľmi nerada, keby sa niečo také opakovalo. Nieže by sa nenašiel nikto, kto by si trúfal prelomiť jej ochrannú stenu… Ale teraz, keď sa kvôli rodinným záležitostiam Lucas vrátil späť do mesta..


Smutná som ostala, keď slovenský Ikar nepokračoval vo vydávaní ďalších kníh zo série Blue Heron od Kristan Higgins. Našťastie sú tu naši bratia Česi, ktorí vo vydávaní pokračujú 😍 A tak môžeme vedieť, aké osudy pripravila ďalším súrodencom rodiny Hollandovcov a ich priateľom. 

Ústrednou postavou tretieho príbehu je Colleen, najlepšia kamarátka Faith Hollandovej (ktorá svoje šťastie našla (v náručí policajta Leviho) v prvom príbehu odohrávajúcom sa na viniciach Modrá volavka). A zatiaľ čo Faith je už -slovami starých mám- "na poriadku", Colleen na lásku svojho života stále čaká. Nič ju však pri tom čakaní nesúri. Je barmankou v podniku, ktorý vlastní spolu s bratom Connorom a dlhé chvíle si kráti dohadzovaním. Colleen je povestná tým, že dáva ľudí dokopy. Veď len v ich mestečku si vďaka nej našli svoju polovičku desiatky ľudí. 

Keďže Colleen je barmanka, osudy miestnych pozná veľmi dobre. Veď pri poháriku sa ľudia radi zdôverujú so svojimi tajomstvami, radosťami i trápeniami. A Colleen ako dobrá pozorovateľka vie už po toľkých rokoch rozpoznať, kto by sa ku komu hodil... 

Ako to však už býva, kým druhým vieme poradiť, sami sebe to nedokážeme. A tak ani Colleen nevie, kto by bol pre ňu vhodný partner. Po tom ako jej srdce zlomil Lucas Campbell, si ani netrúfa dať ho niekomu inému. Veď, čo ak by jej ho tiež zlomil? 

Prešlo desať rokov odkedy s Lucacom nie sú spolu, desať rokov odkedy ho nevidela... a teraz je v meste. Vrátil sa domov. 

Colleen sa snaží byť nad vecou, nevšímať si zrýchlený tlkot svojho srdca, keď je Lucas nablízku. Snáď si len krásavec nenamýšľa, že tých desať rokov, čo sa nevideli čakala na neho? Šancu byť spolu mal. Nevyužil ju. Prečo by mu mala dať ďalšiu? Nuž, rozum mieni, srdce mení 😀

Príbeh je krásne romantický, miestami srší vtipom a zahŕňa v sebe všetko, čo v sebe správna romanca má mať. Takže, za mňa palec hore... what´s next? 😎

Moje hodnotenie: ★★★★

Blue Heron
1. The Best Man (Ženíchov svedok; Návrat na vinici)
2. The Perfect Match (Manželstvo z rozumu; Dokonalá partie) 
3. Waiting On You ( - ; Šance na štěstí)
4. In Your Dreams ( - ; Ve tvých snech)
5. Anything for You 
 

Žiadne komentáre: