utorok 17. januára 2017

Manželstvo z rozumu

Z anglického originálu: The Perfect Match (2013)

Autor:
Kristan Higgins

 
Vydavateľstvo: Ikar


Preklad: Zuzana Therová
 

Počet strán: 424

Rok vydania: 2016



Honor Hollandová dostala od svojej celoživotnej lásky kopačky. A len o tri týždne sa jej milovaný zasnúbi s jej najlepšou priateľkou. Húževnatá Honor sa rozhodne nežialiť, zdvihnúť hlavu a ísť ďalej, lenže to sa v malomeste ľahšie povie, než vykoná. Z náhleho popudu, no najmä z túžby vzbudiť vo svojom ex-priateľovi žiarlivosť, navrhne šarmantnému Britovi Tomovi Barlowovi dočasné manželstvo. Je to však správna voľba? Nastáva pre ňu hektické obdobie – snúbenec, ktorého v podstate nepozná, roztržka s bývalou najlepšou priateľkou, náročná práca v rodinnom vinárstve. Túži po romantickej láske, ale to predsa nemôže vyjsť s mužom, ktorý sleduje celkom iný cieľ. 


Úžasná kniha. Kristan sa podaril opäť unikátny kúsok. Bolo to nápadité, vtipné, prosto brilantne napísané. 

Po prečítaní prvého románu Ženíchov svedok som sa nevedela dočkať ďalšieho kúska od tejto autorky, ktorú som jednoznačne zaradila na svoj zoznam TOP autorov, od ktorých môžem čítať čokoľvek, kedykoľvek a v akomkoľvek množstve (najlepšie vo veeeeeeeeľmi veľkom). 

Rovnako ako príbeh Faith, aj príbeh jej staršej sestry Honor bol nesmierne pútavý. (Myslím, že tak hltavo čítam romance zo súčasnosti už iba od milovanej Jennifer Probst.) Aj keď viem ako to celé dopadne, straaaašne moc ma baví práve prejsť tú cestu k tomu happy endu. A Higgins ju vie podať prekvapivo i neočakávane, s humorom a so silnými emóciami. 

Honor je mladá žena. Má 35 a tikajú jej biologické hodiny. Má priateľa s výhodami. Brogan je muž, s ktorým si vie predstaviť svoju budúcnosť. Žiaľ, on to vidí trochu inak. Po zistení, že Brogan k nej neprechováva láskyplný cit, a že ho do svojich osídiel lapila práve jej -teraz už niekdajšia- najlepšia kamarátka, sa zdá, že Honor hodí flintu do žita. No stretnutie s Britom Tomom Barlowom jej v tom zabráni. 

Tom je krásny muž. Má britský akcent (pri ktorom idú Američanky do kolien), krásny úsmev, dokonalé telo a neskutočnú charizmu. Je učiteľ a končí mu pracovné vízum. Aby mohol ostať v Spojených štátoch, potrebuje zelenú kartu. A osud mu do cesty priveje práve Honor. Trochu vorkoholičku, trochu rezervovanú, no vždy spoľahlivú ženu. Navyše ženu, ktorá chce vo svojom priateľovi iba-do-postele vyvolať žiarlivosť a tak trochu sa mu i pomstiť za zranené citečky. 

To, čo sa medzi Tomom a Honor začne ako obchodná dohoda sa pomaly mení na niečo lepšie, zmysluplnejšie, vzácnejšie, a hlavne, trvalejšie. 

Budem sa síce opakovať (ale urobím to rada) - kniha je úžasná. Tak? Chcem ďalší diel!

Moje hodnotenie: ★★★★★
 
Blue Heron
1. The Best Man (Ženíchov svedok; Návrat na vinici)
 
2. The Perfect Match (Manželstvo z rozumu; Dokonalá partie) 
3. Waiting On You ( - ; Šance na štěstí)
4. In Your Dreams ( - ; Ve tvých snech)
5. Anything for You 

Žiadne komentáre: