streda 11. januára 2017

Noc s Audrey Hepburnovou

Z anglického originálu: A Night in With Audrey Hepburn (2015)

Autor:
Lucy Holliday
 
Vydavateľstvo: Euromedia Group Ikar

Český preklad: Jana Rajnyšová
 

Počet strán: 328

Rok vydania: 2016



Herečka Libby Lomaxová nemá v profesnom ani osobnom živote veľa šťastia, a tak sa uchyľuje do sveta starých filmov, kde sa svet zdá být dokonalý. I ten najhorší deň, keď sa strápnila pred celým štábom aj pred hlavnou hviezdou, krásavcom Dillonom O’Harom, sa dá prežiť na starom gauči sledovaním filmu Raňajky u Tiffanyho. Jednu noc sa ale stane čosi magické a vedľa Libby náhle sedí skutočná Audrey Hepburnová a je ochotná podeliť sa o nejednu radu. S Audrey po boku nie je nič nemožné! 


Ako veľká fanúšička Audrey som nedokázala odolať a kúpila si túto knihu. A musím povedať, že bola pre mňa príjemným prekvapením. Bola vtipná, romantická a uletená tak akurát. 

Libby je sympatická hrdinka. Jej život nie je ružový. Žije pod vplyvom svojej matky a v tieni svojej krajšej sestry. Pre ňu matka zháňa tie najlepšie roly, kým Libby sa musí uskromniť a spokojiť iba s jednoduchými a krátkymi filmovými "štekmi". Matka chce mať z oboch dievčat herečky, a tak ich vodí po konkurzoch už od malička. 

Tento neveľmi idylický stav jej pomáha zvládať jej kamarát Olly. Mladý, príjemný chlapík, s ktorým zdieľa vášeň pre syr, a ktorý stojí pri Libby v dobrom i zlom, pomáha jej prekonať stavy smútku, vie jej na tvári vyvolať úsmev a keby mohol (a keby mu to Libby dovolila) zniesol by jej aj modré z neba. 

Aby sa Libby vymanila spod matkinho vplyvu, nájde si vlastný byt. Hoci ide len o malú kuticu, je to miesto, ktoré patrí iba jej. So sťahovaním jej pomáha práve Olly. Do bytu jej prinesie obrovský gauč. A práve s ním prichádza aj Audrey Hepburn. 

Keď sa jej v byte začnú hromadiť veci z netu, ktoré si údajne ona sama objednala a vyplynie, že jej ich objednala Audrey, Libby zapochybuje či má len halucinácie alebo sa načisto zbláznila. 

Okrem Ollyho sa v knihe stretávame aj s Dillonom, holywoodskou star, pred ktorou sa Libby podarilo pekne strápniť. Pekne jej pomotá hlavu 😆 No je Dillon pre ňu ten pravý?

Autorka krásne vystihla Audreynu povahu. Do knihy zapadla elegantne, nevtieravo, hravo. Kniha patrí medzi oddychovky. Je romantická, je humorne ladená a dá sa pri nej výborne zrelaxovať. Číta sa jedným dychom. Autorka má veľmi fajn štýl. Veľmi osviežujúci.

Páčilo sa mi to. Už sa neviem dočkať pokračovania. V ňom by mala Audrey vystriedať ďalšia hollywoodska ikona - božská Marilyn.

Moje hodnotenie: ★★

Night in With
1. A Night In With Audrey Hepburn (Noc s Audrey Hepburnovou)
2. A Night in With Marilyn Monroe (Noc s Marilyn Monroe)
3. A Night In With Grace Kelly

Žiadne komentáre: