nedeľa 28. novembra 2010

Vyznanie Šípkovej Ruženky

Z anglického originálu: The Sleeping Beauty Proposal (2007)

Autor:
Sarah Strohmeyer

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Katarína Repatá

Počet strán: 278

Rok vydania: 2008



Genie Michaelsová je žena, ktorá má dobrú prácu, dlhoročný vzťah a možno jediné, čo jej chýba ku šťastiu je vydaj. Stane sa však niečo nečakané. Jej priateľ Hugh Spencer, s ktorým chodí a žije už štyri roky, vyzná cez telefón lásku inej žene, prostredníctvom televíznej obrazovky, a navyše ju požiada o ruku. Normálne by sa ktorákoľvek iná žena prepadla od hanby po zem, ale Genie sa rozhodne o odvetu. Svoje okolie ponechá vo viere, že ona je Hughovou snúbenicou. Známi a priatelia jej hneď posielajú gratulácie a svadobné dary. Niekoľko týždňov pred svadbou je už všetko pripravené, čaká sa len na ženícha...



Tomu hovorím príjemné "čítaníčko". Už dlho som sa tak dobre nebavila ako pri tejto knihe. Je príjemné sledovať hrdinku, ako sa vysporiada s údelom, ktorý jej osud nadelil a darí sa jej. Za pomoci svojej najlepšej priateľky sa rozhodne neplakať v kúte miestnosti, ale bojovať. Navyše Hugh práve odišiel na služobnú cestu, pretože do obehu pustil svoju najnovšiu knihu. Všetko jej teda hrá do kariet.

Genien brat, hlboko presvedčený, že jeho sestrička sa bude vydávať, ju zavedie k domu, ktorý opravuje aj so svojim kamarátom a presviedča ju, že je najvyšší čas kúpiť si "hniezdočko", kde budú vyrastať jej a Hughove deti. Genie sa rozhodne kúpiť si dom a pri tom jej pomôže Nick - bratov kamarát. Genie je ním očarená a veru ani ona mu nie je ľahostajná. Iskra, ktorá medzi nimi preletí sa rozhorí a dej sa zamotáva. Ako to nakoniec skončí? Čo spraví Hugh, keď sa vráti a zistí, že Genie zo seba spravila jeho snúbenicu a navyše prípravy na svadbu sú už v plnom prúde? A čo Nick?

Rozhodne odporúčam prečítať ;-)

Moje hodnotenie: ★★

Žiadne komentáre: