piatok 30. novembra 2018

Hra na lásku a nenávisť

Originál: The Hating Game (2016)

Autor: Sally Thorne
 
Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Diana Ghaniová

 
Počet strán: 368

Rok vydania: 2017

   

Lucy Huttonová a Joshua Templeman sa navzájom nenávidia. Nedá sa povedať, že sa iba nemajú radi. Ani že sa neochotne tolerujú. Nie, oni sa fakt neznášajú. Obaja pracujú ako asistenti riaditeľov vydavateľstva, dennodenne sedia oproti sebe v kancelárii a svoju nenávisť si ventilujú prostredníctvom rituálnych pasívno-agresívnych hier. Lucy nechápe Joshuov odmeraný, upätý a úzkostlivý prístup k práci. Joshua zasa krúti hlavou nad Lucinými farebnými vintage šatami, svojráznym vystupovaním a prehnaným optimizmom.
Vo firme sa črtá možnosť povýšenia a neutíchajúci boj dvoch najvážnejších uchádzačov o miesto prevádzkového riaditeľa vrcholí. No hoci sa napätie povážlivo stupňuje, Lucy zisťuje, že možno to, čo cíti k Joshuovi, nie je nenávisť. A možno uňho je to takisto. A možno iba rozohrali ďalšiu, oveľa nebezpečnejšiu hru!


Na internete mala táto kniha neuveriteľne pozitívne ohlasy. Na goodreeds ju dokonca aj nominovali v kategórii najlepšia romanca za rok 2016. Kniha je vraj romantická aj zábavná. Po takýchto referenciách jednoducho nejde si ju neprečítať 😀

Po tom, ako som sa do nej pustila, som zistila, že viem, prečo je taká úspešná. Dvojicu Lucy a Joshua nešlo nemilovať. Obaja sa nenávideli až za hrob. A robili si zle. Ona vedela aký je deň - stačilo a pozrieť na farbu jeho košele. On si zas neustále čosi značil do zápisníčka. Lucy sa darmo snažila zistiť čo. Joshua si zápisník strážil ako oko v hlave. 

Navzájom sa premeriavali neraživými pohľadmi a keď si mali niečo povedať, rozhodne to zaváňalo uštipačnosťou a neúprimnosťou. Čo potom, keď sa dozvedeli, že jeden z nich by mohol získať vytúžené miesto riaditeľa? No mohol to byť iba jeden z nich. Kto? Lucy alebo Josh? Josh alebo Lucy?

Obaja medzi sebou tvrdo súperia... Až sa Lucy začne o Joshovi snívať. No v sne sa s ním neháda. Naopak... Lucy je vystrašená. Čo mal znamenať ten erotický sen? S Joshuom? Mužom, ktorého neznáša z celej duše, celého srdca, z celého svojho ja? Alebo žeby...

Ako v každej romantickej knižke, kde sa dvaja najskôr hašteria, musí prísť scéna, ktorá to prelomí. A tá prišla aj tu 😊 

Chvíľu im síce trvá, kým si uvedomia, že k sebe navzájom niečo cítia, no my ako čitatelia si vychutnávame celé to iskrenie, napätie a celkovo všetky tie chemické reakcie, ktoré sprevádzajú lásku dvoch ľudí.   

Knižka bola vskutku veľmi vtipná aj romantická. Rozhodne vhodná na chvíle oddychu a nerušenej zábavy. 

Moje hodnotenie:  

Žiadne komentáre: