pondelok 20. januára 2014

Striptíz duší

Názov knihy: Striptíz duší (2013)

Autor: Adriana Macháčová

Vydavateľstvo: Ikar

Edícia: Príbehy z kabelky

Počet strán: 246

Rok vydania: 2013


Soňa Rutterová sa od manželovej tragickej smrti nevie zbaviť pút minulosti. Straší ju stuha zo smútočného venca od neznámej ženy a snaží sa vypátrať pravdu. Eva Zánová zisťuje, že na život v rušnej Bratislave nie je vôbec pripravená. Po romániku so šarmantným a prelietavým Edom Zellingerom si ešte viac uvedomuje svoju osamelosť. Klaudii Rutterovej nezáväzný flirt skomplikuje vzťah nielen s manželom, ale aj s najlepšou priateľkou. Trápení jej pribúda rovnako rýchlo ako nechcených tajomstiev. No a Emília Zánová žije len svojimi snami. Každá z týchto žien je úplne iná, a predsa majú niečo spoločné – osud si s nimi zahrá nevšednú hru.


Aj keď sa z obsahu zdá, že knižka rozpitváva osudy príliš mnoho osôb, je to iba zdanie. Osudy všetkých postáv sú nejakým spôsobom navzájom prepojené. Čitateľ postupne odhaľuje ako. A to je možno aj hlavný (ak nie jediný) dôvod prečo je čitateľ "nútený" dočítať knihu až do konca.

Kto sa už stretol s tvorbou Adriany Macháčovej, vie, že jej knihy sú plné pekných myšlienok, že má svojský štýl, že využíva moderný a súčasný jazyk. A napriek tomu, že vo svojich dielach zväčša opakuje tému manželského troj-až-štvoruholníka, dokáže ju podať vždy v inovatívnej podobe. 

Čo by sa knihe dalo vytknúť je pomýlenie si postáv - namiesto Eda vykladá piknikový košík Rudo... Takéto drobnosti dokážu všímavého čitateľa dosť nasrdiť, aspoň v mojom prípade to tak je :-/

Moje hodnotenie: ★★★

Prečítajte si tiež recenzie na ďalšie z kníh od Adriany Macháčovej:  
Žena vplyvného muža

Dobré dni sa začínajú v noci 

Žiadne komentáre: