pondelok 13. januára 2014

Manželka, která utekla

Z anglického originálu: The Wife Who Ran Away (2011)

Autor: Tess Stimson

Vydavateľstvo: Domino

Český preklad: Karin Lednická

Počet strán: 264

Rok vydania: 2012



Kate Forrestová má pocit ako by bola neviditeľnou. Miluje svojho manžela Neda, ale on akoby si ani neuvedomoval, že žije. Z roztomilých detí vyrástli pubertiaci, ktorí sa večne hádajú a Kate ignorujú. Práca, ktorá pre ňu znamenala veľa, ostáva iba zdrojom stresu. A matka? Tá ju neustále bombarduje svojimi ďalšími a ďalšími požiadavkami. Kate bude mať čoskoro štyridsať a rastie v nej pocit, že by vo svojom živote mala niečo zmeniť...



Po tom všetkom, čo robila Kate pre svoju rodinu - počnúc manželom a deťmi a končiac matkou -, a tým ako jej to oni oplácali, sa veru nečudujem, že ich opustila. Priznávam sa, že som jej fandila a s pribúdajúcimi stránkami knihy som sa čudovala, že také niečo neurobila už skôr. Pravdaže aj ona mala svoje muchy (veď kto ich nemá?), no s muchami ostatných členov rodiny sa nedali rovnať :-) To akoby ste vedľa seba postavili muchu mäsiarku a vínnu mušku.

Príbeh je zaujímavý, neopozeraný a postupne stránku za stránkou ponúka čitateľovi nové informácie. Naviac autorka tému spracovala z pohľadov viacerých protagonistov. Okrem myšlienok Kate sa tak stretávame s myšlienkami jej manžela Neda, jej detí a nakoniec i myšlienkovými pochodmi jej matky. Kniha teda určite stojí za prečítanie ;-)

Moje hodnotenie: ★★★

Žiadne komentáre: