streda 4. novembra 2015

Podvodníčka


Názov knihy: Podvodníčka (2014) 

Autor: Kristína Ježovičová

Vydavateľstvo: Marenčin PT

Počet strán: 224

Rok vydania: 2014



Už ste niekedy uvažovali, že na tomto svete existuje niekto, kto sa na vás nápadne podobá? Ako by ste si z oka vypadli a pritom nie ste pokrvne spojení? Dve takmer na vlas rovnaké ženy sa náhodne stretnú na berlínskom letisku. Už na prvý pohľad je jasné, že pochádzajú z celkom odlišných pomerov. Jedna z nich si zúfalo potrebuje vymeniť život. Dokáže klamstvo priniesť skutočné šťastie? Kto z hry vyjde ako víťaz a kto bude porazený?


Tereza je obyčajné dievča - skromné, priateľské, milé. Pochádza zo Slovenska. Theresa je jej pravý opak - bohatá, namyslená, nebezpečná. Je z Nemecka. Obe ženy toho majú spoločného viac ako len mená. Obe sú totiž na vlas rovnaké ani dvojčatá. A práve to sa rozhodne Theresa využiť vo svoj prospech. 

Pri strete s Terezou na letisku ju nadroguje a ujde. Z Terezy sa tak nečakane stáva Theresa. Nevie, čo s ňou jej identická dvojníčka urobila, ocitá sa však medzi ľuďmi, ktorí sa tvária, že ju veľmi dobre poznajú, a ktorí jej navyše neveria, že "stratila pamäť". Keďže jej nikto neverí, neostáva jej iné iba hrať ich hru. Tú trošku komplikujú vzťahy s matkou, švagrom a nakoniec s bohatým a príťažlivým Christopherom Lehmanom. Práve spomínaný Christopher sa má stať jej budúcim manželom, a aby toho nebolo málo, do roka musí porodiť dediča. To všetko iba pre získanie peňazí z dedičstva po starom von Wilmersovi.

Ako to celé dopadne, neprezradím. V každom prípade ide o mimoriadne pútavé čítanie. Kniha si čitateľa získa od prvej stránky. Okrem napätia a niekoľkých (niektorých nečakaných!) dramatických zvratov v nej nechýba ani láska a humor.

Postavy sú vykreslené veľmi živo. Hlavná hrdinka je sympatická, čitateľ s ňou dokáže prežívať všetky udalosti, všetky vzlety aj pády.  

V mori ženských autoriek je Kristína Ježovičová jednou z mála, ktorá vie písať aj o niečom inom ako o manželskom trojuholníku. Má nesmierne bohatú fantáziu, čo dokázala v tejto knihe. Ak si chcete dobre počítať, určite ju neprehliadnite.

Moje hodnotenie: ★★★

Žiadne komentáre: