utorok 25. septembra 2012

Bohyňa v domácnosti

Z anglického originálu: The Undomestic Goddess (2005)

Autor:
Sophie Kinsella

Vydavateľstvo: Noxi
 
Preklad: Júlia Behýlová

Počet strán: 320

Rok vydania: 2008



Samantha Sweetingová je právnička v úspešnej londýnskej firme. Pracuje od rána do večera a chce len jedno - stať sa vo firme spoločníčkou. Urobí však chybu, ktorá ju stojí kariéru. V zúfalstve sa zamestná ako gazdiná, no nik v dome netuší, že má diplom z Cambridge. Vysúka si rukávy a odhodlane bojuje s praním, žehlením aj varením. Dostihne ju napokon jej starý život v právnickej firme? A ak áno, bude sa k nemu chcieť vrátiť?



Sledujeme zaneprázdnenú, emancipovanú ženu, ktorej celý život sa točí okolo práce, potom práce a ešte aj práce. Má dvadsaťdeväť rokov, nevie variť, žehliť ani prišívať gombíky. Vie však klientovi ušetriť milióny libier. Až do jedného dňa... kvôli drobnej, doslova školáckej chybe sa jej zrúti sen o tom, že sa stane spoločníčkou firmy. V návale citov uteká z práce, chce ísť čo najďalej od života, ktorý viedla, chce zabudnúť. To sa jej napokon aj podarí. Nečakane sa objaví na prahu domu manželov Geigerovcov. Zbohatlíci hľadajú gazdinú a Samanthu berú ako adeptku pre toto zamestnanie. Nakoniec Samantha ani nevie ako a je zamestnaná ako gazdiná a učí sa to, čo dovtedy nevedela - variť, žehliť, vysávať, prať...

Popri novom živote sa zoznamuje so záhradníkom Nathanielom, s ktorým si padnú do oka. Ale všetko je trochu komplikovanejšie, ako sa na prvý pohľad zdá, až Samantha ostane pred rozhodnutím: práca alebo láska? Myslím, že každý uhádol odpoveď ;-) 

Ak túžite po kúpe knižky alebo po viac info, tak v dobrej cene napr. na ABC Knihy. Konkrétnu knihu nájdete tu.

Moje hodnotenie: ★★★

Žiadne komentáre: