sobota 1. októbra 2011

Vášnivé tango

Z poľského originálu: Ide w tango (2008) 

Autor: Joanna Fabicka

Vydavateľstvo: Moba

Český preklad: Veronika Neničková

Počet strán: 224

Rok vydania: 2010



Hedvika prichádza o prácu aj snúbenca a pred celkovým zúfalstvom ju chráni už iba jej syn Gustav, excentrické kamarátky a slabosť pre drink „Spupný pes“, ktorý si hojne dopraje. Keď sa následkom nie celkom premysleného rozhodnutia ocitá v televíznej tanečnej súťaži, zdá sa, že jej konečný pád je jen otázkou času. Vrodený nedostatok citu pre rytmus a značná nadváha sú viac ako očividné. Napriek tomu ako najväčší problém sa ukazuje jej tanečný partner - starnúci playboy, kedysi hviezda, dnes druhoradý tanečník Cyprián.



Podtitul knihy: Hysterický románik plne vystihuje celé dielo. Hlavná hrdinka je neuveriteľná hysterka a nečudujem sa jej synovi, že sa správa ako malý bulo. Veď s takou pološialenou matkou by to nemalo ľahké žiadne dieťa. Napriek tomu nie je úplne hlúpa, a tak má knižka niečo do seba. Miestami je aj sympaticky vtipná - sympaticky preto, že využíva najmä satiru a čierny humor, ktoré ja môžem ;-)

Hedvika je niečo ako Bridget Jones, len v poľskom vydaní. Hrdinka mi totiž pripomínala slávnu Bridget práve v tom, že to tiež bola bláznivá bacuľka, ktorá má problém s prácou aj s mužmi ;-)

Ak sa mi od Joanny dostane do ruky nejaké z jej ďalších diel, určite ho neprehliadnem a rada si ho prečítam.


Moje hodnotenie: ★★★

Žiadne komentáre: