streda 17. augusta 2011

Diagnóza F50

Názov knihy: Diagnóza F50 (2009)

Autor:
Gabina Weissová

Vydavateľstvo: Evitapress

Edícia: Evitovky


Počet strán: 240

Rok vydania: 2009


Skutočný príbeh. Jeho autorkou je novinárka Gabina Weissová, ktorá bez zbytočných okrás píše o svojej anorektickej a bulimickej minulosti. O tom, ako do toho spadla, o tom, ako hladovala, o tom, ako jedla od strúhanky po surové špagety všetko - aby to o pár minút skončilo v toalete... O pobyte na psychiatrickom oddelení nemocnice, o láske, pre ktorú sa vzchopila, o deťoch, ktoré jej zachránili život.



Musím priznať, že kniha rozhodne zaujala. Je to veľmi silný, intímny a úprimný príbeh. Pravdaže, nie každý má žalúdok neustále čítať o tom, ako niekto v jednom kuse vracia a snaží sa zhumpľovať si život a telo, no taká býva realita. Tvrdá, krutá, nepríjemná.

Veľmi oceňujem, ako si autorka dala záležať na detailoch, na úprimnosti a napísala to s celkovým nadhľadom. Som rada, že si dala tú námahu spísať svoj život. Dúfam, že mnoho ľudí sa z toho poučí. Určite je to kniha, ktorú by som odporučila prečítať nielen teenager-kám, ktoré sa o svoju líniu najviac usilujú, ale i starším ženám - pretože aj tým sa môže niečo podobné stať.

P. S. Tá obálka je otrasná, aj keď zobrazuje presne to, čo vyjadruje - grc. Brrr...

Moje hodnotenie: ★★★★

Žiadne komentáre: