štvrtok 10. septembra 2015

Zakázaná láska

Z anglického originálu: A Kiss Remembered (1983)

Autor:
Sandra Brown
 
Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Patrik Roľko
 

Počet strán: 176

Rok vydania: 2005



Shelley Browningová je študentkou strednej školy a skrýva vášnivú lásku k svojmu učiteľovi Grantovi Chapmanovi. On si však uvedomuje neprípustnosť ich vzťahu a zakrátko zo školy odchádza. Shelley zostáva len spomienka na ich jediný bozk...
Po desiatich rokoch im osud znova skríži cesty. Shelley, teraz už Robinsová, študuje na univerzite a má za sebou nešťastné manželstvo. Grant urobil úspešnú kariéru a prekonal veľký škandál. Keď začne prednášať na univerzite, obaja znovu cítia vzájomnú príťažlivosť, ale zakázanou láskou študentky a učiteľa nie je nadšené ani vedenie školy, ani Shelleyin bývalý manžel... Dokážu svoju lásku obhájiť?


Shelly milovala Granta od strednej školy. Bol to jej učiteľ, asistovala mu pri opravách písomiek (čo ma trochu zarazilo; neviem si predstaviť, že by som spolužiakom opravovala práce namiesto učiteľa; nuž Amerika...). Potom ju jedného dňa pobozkal a odišiel zo školy. Po desiatich rokoch sa s ním opäť stretáva a - čuduj sa svete - zase ako študentka. Hoci má za sebou nevydarené manželstvo, na svojho milovaného učiteľa nikdy nezabudla. 

Grant sa po odchode zo školy angažoval v politike, no po škandály, ktorý prepierali všetky médiá, sa stiahol a vrátil sa k učeniu. Na študentku Shelly si veľmi dobre pamätá. Nedokázal jej odolať pred desiatimi rokmi a nedokáže to ani teraz. Keďže sú obaja už dospelí ľudia, zdanlivo ich vzťahu nič nebráni. Píšem zdanlivo, pretože ako vážený učiteľ sa na univerzite nesmie zapliesť so študentkou... obzvlášť, keď sa do toho zaangažuje Shelleyn exmanžel.

Táto kniha patrí k romanciam, s ktorými Sandra začínala a štýl, zápletka a správanie sa hrdinov tomu aj výrazne nasvedčuje. Dielo má jednoduchú zápletku, trochu nelogické správanie sa hlavnej hrdinky a celkom zbytočné zamotanie deja príchodom Shellynho bývalého muža. 

Napriek nedostatkom sa číta ľahko a rýchlo.

Moje hodnotenie: ★★★

Žiadne komentáre: