pondelok 31. augusta 2015

Rozchod

Z anglického originálu: Break in Two (2012)

Autor:
M. J. Summers

 
Vydavateľstvo: Ikar
 

Preklad: Ivona Mertusová

Počet strán: 416

Rok vydania: 2015


Tridsaťjedenročná Claire Hatleyová zistí, že ju priateľ podvádza s mladučkou kolegyňou. V tej chvíli sa jej zrúti svet. Hnevá sa naňho, no najmä na seba, lebo toľké roky prehliadala, že žila po boku sebca. Potupená Claire si zbalí kufre a zamieri na turistický ranč do Colorado Springs, uchádzať sa o miesto šéfkuchárky. Keď zbadá svojho nového šéfa Cola Mitchella, rozbúši sa jej srdce. Je to ten najpríťažlivejší muž, akého videla. Rozum jej hovorí, aby od neho dala ruky preč, len pred pár dňami jej podobný krásavec zničil všetky ideály. Claire si však nedá povedať a vrhne sa do náruživého milostného vzťahu. Nepotrvá dlho a minulosť sa jej kruto pripomenie, až napokon zasadí najtvrdší úder.



K letu patrí romantika. Tento titul jej ponúka až-až!

Kniha je rozdelená do dvoch častí. Pre každú z nich je charakteristický rozchod (čo dokonale vystihuje jej názov). Hlavná hrdinka totiž začína svoj život bez chlapa, akoby od začiatku. Hneď v prvej časti odchádza od svojho bývalého partnera Antonia, ktorý ju podvádzal, a ako sa neskôr ukáže, ani nebol pre ňu ideálnym partnerom. V časti druhej taktiež odchádza od chlapa, tentoraz Cola, ktorý ideálnym partnerom vyzeral byť. Veci sa však trochu skomplikovali a Claire nevidela z danej situácie iné východisko ako odísť. O čo konkrétne išlo hovoriť nechcem, aby som vám nepokazila dojem z čítania (veď je to jedna z najzaujímavejších časti knihy). V každom prípade nič nie je také jednoduché ako sa na prvý pohľad môže zdať a obzvlášť to platí v láske.

Láska Claire a Cola je vykreslená idealisticky. Počiatočné iskrenie medzi nimi opísala autorka veľmi dobre. Čitateľ s nadšením sleduje kedy sa jeden druhému vrhnú do náručia. A musím podotknúť, že nečaká dlho. Vášne medzi hrdinami vzplanú takmer okamžite a nasleduje množstvo strán určených na čítanie po 22.00 hodine :-) 

Prekvapilo ma, že autorka venovala sexu toľko strán, no očividne nemala čitateľovi veľmi čo ponúknuť z deja. Knihe to žiaľ viac uškodilo ako dalo. Keby tých dvesto strán plných posteľných scén vyškrtala, kniha by mala optimálny počet strán vhodných pre harlekýnky alebo "lovestories". 

Knižka je však čitateľná, je v nej plno romantiky a keď sa Claire s Colom zrovna neocucávajú ako pubertiaci, tak sa sem-tam aj čosi udeje (hlavne v druhej časti knihy sa dej výrazne pohne dopredu). 

Dej je dosť predvídateľný, napriek tomu sa to číta dobre a príjemne. Ako bodka za letom celkom fajn ;-)

Moje hodnotenie: ★★★

Full Hearts
1. Break In Two (Rozchod)
2. Breaking Love (Zlomená láska)
3. Breaking Clear
4. Breaking Hearts
 

Žiadne komentáre: