streda 23. septembra 2015

Hriešna záležitosť

Z anglického originálu: Dirty Rowdy Thing (2014)

Autor:
Christina Lauren
 
Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Andrea Vargovčíková
 

Počet strán: 280

Rok vydania: 2015



Harlow Vegová nečakane narazí na svojho bývalého manžela Finna Robertsa, spomienku na divoký víkend vo Vegas. Príťažlivý Kanaďan pricestoval do Harlowinho rodného mesta za obchodom a od tej chvíle sa ich cesty neustále pretínajú – a v najnevhodnejší čas. Harlow práve prežíva zložité obdobie, hrozí, že stratí najdôležitejšiu osobu vo svojom živote. Finn zas musí vymyslieť, ako zachrániť rodinnú firmu pred krachom. Obaja hľadajú v ťažkých chvíľach rozptýlenie, a keďže si kedysi v istej oblasti výborne rozumeli, začnú tráviť voľné chvíle spolu.



Po Rozkošnom zvrhlíkovi tu máme ďalší román v sérii o troch kamarátkach a troch kamošoch, ktorí sa jednej bláznivej noci, kedy tiekol alkohol potokom, vzali vo Vegas a následne to ľutovali.

Harlow, o ktorej je tento príbeh, sa však - na rozdiel od svojej kamarátky Mie - s manželom Finnom rozviedla. Ich manželstvo netrvalo dlhšie ako 12 hodín. Hoci sa po návrate z Vegas Harlow vybrala za Finnom do Kanady, aby si overila a utvrdila spomienky na nezabudnuteľný sex, po návrate domov sa vrátila do zabehaných koľají. Pracuje na polovičný úväzok a dlhé chvíle si kráti s mužmi z La Jolle. Taký život ju veľmi neuspokojuje, no nesťažuje si. 

Finna privádzajú do San Diega dve veci. Rodinná záležitosť a tiež účasť na novootvorení podniku s komiksami jeho najlepšieho priateľa Olivera. Pri tej príležitosti sa stretáva s ryšavkou Harlow (ako ju nazýva).

Obaja hrdinovia prežívajú ťažké časy - Harlow je nešťastná kvôli mame, Finn sa všemocne snaží udržať pred krachom rodinný podnik. Rozptýlenie hľadajú v spoločných posteľných radovánkach. Oboch ich to však pohlcuje až príliš...

Hrdinka má veľmi blízky vzťah k rodičom, mama je známa herečka, otec slávny kameraman. Veľmi si rozumejú, čo bolo v knihe i krásne vyobrazené. Obzvlášť sa mi páčil vzťah Harlow a jej otca. Celkovo je Harlow silnou osobnosťou. Je priama, odvážna, miestami príjemne drzá. Finn v ničom nezaostáva. Je rybárom a je zvyknutý na tvrdú prácu na lodi. Vo veciach má rád poriadok, neobľubuje zmeny, nad všetkým musí chvíľu popremýšľať. Je lojálny, hrdý, dominantný a -podľa všetkých opisov- neuveriteľne mužný 8-)

Hoci ide o erotickú literatúru, jednotlivé strany knihy nie sú iba preplnené obscénnosťami, ale sú aj popretkávané vcelku zaujímavou dejovou líniou. I keď, čo si budeme klamať, veľmi jednoduchou ;-) Napriek tomu zaujme natoľko, že ju zhltnete na jedno posedenie. 

Kniha sa mi páčila o niečo viac ako prvý diel. Tuším začínam spisovateľskému duu prichádzať na chuť ;-)

Moje hodnotenie:

Wild Seasons
1. Sweet Filthy Boy (Rozkošný zvrhlík)
2. Dirty Rowdy Thing (Hriešna záležitosť)
3. Dark Wild Night

4. Wicked Sexy Liar

Kto si obľúbil spisovateľské duo Christina & Lauren, tak na českej Fan web Christiny Lauren sa o nich i o ich knihách dozviete všetko aj viac ;-) 

Žiadne komentáre: