piatok 9. januára 2015

Jednoducho neodolateľná

Z anglického originálu: Simply Irresistible (2010)

Autor:
Jill Shalvis
 
Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Miriam Ghaniová
 
Počet strán: 272

Rok vydania: 2014



Maddie Moorová potrebuje v živote poriadnu zmenu. V jednej chvíli príde o priateľa (je to jej rozhodnutie) aj o prácu (z tej ju vyhodili). Namiesto sebaľútosti však Maddie odchádza z Los Angeles, aby prevzala dedičstvo po svojej voľnomyšlienkárskej matke. S nevlastnými sestrami Tarou a Chloe zdedila polorozpadnutý vidiecky hotel na pobreží Tichého oceána v mestečku Šťastný Prístav s 2 100 obyvateľmi v štáte Washington – a k nemu zbierku matkiných svojráznych rád do života. Nový začiatok vôbec nie je ľahký. Maddie si najme majstra renovátora – nie je to nik iný ako Jax Cullen, urastený krásavec, ktorého takmer zrazila na motocykli, keď vchádzala do mestečka. V minulosti zažila sklamanie aj poníženie a zaumienila si, že do svojho života už nevpustí žiadneho muža. Dodržať sľub však bude veľmi ťažké...  



Príbeh Maddie, jednej z troch sestier, ktoré sa spolu stretli v mestečku Šťastný Prístav, otvára sériu príbehov (nielen o nevlastných sestrách, ale i ostatných obyvateľoch mestečka), s ktorou si Jill získala srdcia miliónov čitateľov po celom svete. Mne sa do rúk dostala táto kniha ako druhá (prvý príbeh, ktorý som mala možnosť čítať bol o Maddienej sestre Tare v knihe To najsladšie) a musím priznať, že mi pomohol trochu si pospájať niektoré súvislosti. Preto treba poznamenať, že keď už sa dáte na čítanie tejto série, začnite pekne od začiatku ;-)

Maddie je mladá žena, ktorú trápi viac vecí. Nedobrá skúsenosť s jej bývalým priateľom Alexom a taktiež nečakaný vyhadzov z práce. Do Šťastného Prístavu prichádza zmeniť svoj život. A to sa jej aj podarí. 

Hoci sa so sestrami neustále kvôli niečomu škriepia a na tom, že by mali dať "dokopy" hotel, ktorý im zanechala ich spoločná matka Pheobe, sa vôbec nezhodujú, skôr hľadajú príčiny, prečo tak neurobiť (teda okrem Maddie, tá jediná je od začiatku za to, aby hotel zrenovovali a otvorili). Vskutku sa akceptujú a majú rady. Doberajú sa ako malé dievčatá a očividne si to všetky veľmi dobre užívajú. Vďaka tomu sa čitateľovi nejeden raz na tvári mihne úsmev.

Inak je kniha sladučká ako med :-D Napriek tej sladkosti možno oceniť nádherné iskrenie medzi Maddie a Jaxom, osobne sa mi to ich chceme sa-nechceme sa veľmi páčilo.

Čítanie je to teda veľmi príjemné a určite vhodné na dlhý zimný večer ;-)

Moje hodnotenie: ★★★★

Žiadne komentáre: