pondelok 5. januára 2015

Pravá láska

Z anglického originálu: True Love (2013)

Autor:
Jude Deveraux
 
Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Barbora Kráľová
 
Počet strán: 504

Rok vydania: 2014


Mladej architektke Alixandre sa dostane do rúk posledná vôľa istej starej dámy, v ktorej ju žiada, aby strávila rok v nádhernom starobylom dome na ostrove Nantucket. Energická Alix netuší, čo má pani Adelaide Kingsleyová spoločné s jej rodinou, ale na jej podmienky pristúpi. Tajomná Adelaide má však s nájomníčkou svoje plány, a z tých behá mráz po chrbte. Alix má prísť na koreň tajomstvu Valentiny Kingsleyovej, ktorá pred vyše dvesto rokmi záhadne zmizla. Alix si musí poradiť aj s arogantným, hoci príťažlivým architektom Jaredom Montgomerym, ktorý býva v domčeku pre hostí. Medzi nimi to poriadne zaiskrí. Životy Alix a Jareda sú prepojené viac, ako si mysleli, a nádej na spoločnú budúcnosť majú len vtedy, ak napravia chyby svojich predkov.



Veľmi jemné, romantické čítanie. Jude má už na svojom konte nespočetné množstvo kníh, nečudujem sa preto, že jej vždy novšie a novšie knihy sú vypracovanejšie / vyšperkovanejšie. Aj touto knihou dokázala, že nepatrí do starého železa a že medzi konkurenciou, ktorú medzi ženskými autorkami má, má svoje pevné miesto.

Jude vo svojich dielach vždy rada postavy vťahovala späť do minulosti, o niekoľko storočí dozadu, taktiež rada využívala duchov; a po prečítaní tejto knihy môžem povedať, že tomu ostala verná. Aj v Pravej láske sa čitatelia stretnú s duchmi a hrdinom poriadne zamotajú životy... Osobne toto "prelínanie" až tak veľmi neobľubujem, no tu mi to i celkom fajn sedelo. Dej to príjemne ozvláštnilo.

Hlavná hrdinka Alix je talentovaná architektka, navyše Jareda vždy nesmierne obdivovala - v architektúre je pojmom. A navyše má úžasnú spodnú peru :-D Kým však Alix jeho "spodnú peru" ochutná, veru si pekne dlho počká... Nuž, príťažlivosť medzi hrdinami vie Jude vždy podať presvedčivo ;-)

Napriek tomu, že kniha má neuveriteľných 500 strán, pri ich čítaní to ani nepostrehnete. Tak sa zahĺbite do deja, že vám ubehnú stovka po stovke ako nič. A už budete iba čakať na pokračovanie... ako ja. Tak verme, že bude čoskoro ;-)

Moje hodnotenie: ★★★★

Nantucket Brides Trilogy
1. True Love (Pravá láska)
2. For All Time (Na večné časy)
3. Ever After

Žiadne komentáre: