sobota 2. augusta 2014

Božský cizinec

Z anglického originálu: Beautiful Stranger (2013)

Autor:
Christina Lauren
 
Vydavateľstvo: Jota

Český preklad: Květa Kaláčková
 

Počet strán: 320

Rok vydania: 2014



Sara Dillonová, nadaná finanční asistentka, sa pri úteku od svojho neverného priateľa sťahuje do NY. Unavená stereotypom hľadá zábavu bez záväzkov. Keď v tanečnom klube stretne neodolateľného, sexy Brita, neráta s tým, že by z toho mohlo byť niečo viac ako len zábavka na jednu noc... 
Celé mesto vie o tom, že Max Stella je na ženy a strieda ich ako ponožky. Navzdory tomu, že sa spolieha na svoj vzhľad biznismena, začne po stretnutí so Sarou – a po jej dovolení, aby si spravil niekoľko jej divokých fotografií – premýšľať nad tým, či by jeho vášne mohli prerásť aj mimo posteľ. Sára má strach len z jednej veci - nie z toho, že by ich niekto prichytil na verejnosti pri stretnutiach plných erotiky, ale z toho, že by sa jej Max mohol dostať poriadne pod kožu.  


Do rúk sa mi dostala druhá časť série Beautiful Bastard, a úprimne, po jej prečítaní  rozmýšľam, či ma vôbec niekto ešte ukecá prečítať si aj ďalšiu zo série. Dovtedy si poďme zhodnotiť Božského cudzinca.

Keď už sa dvojica autoriek pustila do písania druhého erotického príbehu, pomyslela som si, nuž, možno sa z jednotky trochu vycibrili v písaní a snáď zakomponujú okrem sexu do deja aj nejaký príbeh... pokus o príbeh by tu aj bol, ale žiaľ dievčence ho nedotiahli do konca a skĺzli opäť k svojmu klasickému sexklišé :-( Škoda, pretože Sara bola zaujímavou osobou, a dosť dobrý materiál na knihu, ktorý autorky, neviem prečo, nevyužili.

Nechýbali nezvyčajné miesta na sex - na ktorých hrdinov pravdaže nikto neprichytil. Autorky trochu pritvrdili sex, bol častokrát drsnejší ako v jednotke. 

Čo ma nesmierne iritovalo, bola Maxova úchylka všetko si fotiť na telefón. Neviem ako to zvládal robiť oboje - aj obrábať Sáru, aj cvakať spúšť ;-) Nuž, hovorí sa, že fantázii sa medze nekladú a autorky si tú svoju prikrášlili po svojom. 

Koho láka sex na verejnosti, nech si knihu prečíta. Poslúži celkom dobre ako inšpirácia :-)

Moje hodnotenie: ★★

Beautiful Bastard
1. Beautiful Bastard (Božský bastard)
2. Beautiful Stranger (Božský cizinec)
3. Beautiful Player (Božský hráč)
4. Beautiful Secret (Božský milenec)

5. Beautiful (Božský)
 

Žiadne komentáre: