streda 23. júla 2014

Ja ti to vrátim

Názov knihy: Ja ti to vrátim (2013)

Autor:
Vita Jamborová
 
Vydavateľstvo: Evitapress

Edícia: Srdcovky 

Počet strán: 264

Rok vydania: 2013



Tomáš Vida, bohatý podnikateľ, si život spestruje v cudzích náručiach a posteliach. Jeho manželka Ivana nič netuší, až do okamihu, keď sa jej prizná k vzťahu s nádhernou modelkou. Mladá, dravá a nekompromisná Alexa sa však s rolou milenky uspokojiť nemieni. Ide cez mŕtvoly. A to doslova. Tomáš musí s farbou von. Ivane sa po jeho priznaní zrúti svet a rozhodne sa pre rozvod. Deľba majetku, ktorá s ním súvisí, sa však Tomášovi nepozdáva. Preto volí radšej manželkinu smrť. Ivaniným „pohrebom“ sa však všetko len začína. S jej novou identitou prichádza pomsta...


Vždy som mala slabosť pre knihy/filmy, kde sa žena pomstí mužovi za všetko zlé, čo jej spravil - a to v akejkoľvek oblasti. Tak som sa s vervou pustila do čítania tejto knihy. Priniesla pekne vykreslený príbeh mladej ženy, ktorej šťastie sa rozpadlo zo dňa na deň. A za všetko mohla manželova nevera. Ivana bola v podstate trochu láskou zaslepená žena, preto nikdy nepochybovala o manželovej vernosti. Keď však prichádza do Tomášovej postele mladá Alexa a chce si ho stoj čo stoj "uloviť", jeho zlyhanie vyjde na povrch. Pod hrozbou mafiánskeho otecka krásnej Alex sa rozhodne manželke povedať pravdu. Rozvod neprichádza do úvahy, Ivanina smrť však áno. 

Ivana, ktorá sa utápa v smútku a žiali netuší o tom, čo má jej dovtedy "najdrahší" v úmysle. Varovanie príde od Sebastiána, jeho bodyguarda. Sebo je do Ivany platonicky zamilovaný už niekoľko rokov a Tomášovo riešenie situácie nepovažuje za priveľmi nápadité. Rozhodne sa Ive pomôcť a smrť nafinguje. 

Ivana začína nový život ako Karolína v zahraničí a jediné na čo celé dni myslí je, ako sa svojmu manželovi pomstí. Pomocnú ruku dostáva od Višňovského - záhadného muža, ktorý má v pláne pomstiť sa Tomášovi tiež. Spoja svoje sily a vyrážajú do boja...

Príbeh je veľmi pútavo písaný, nemá žiadne hluché miesta, neustále sa niečo deje a čitateľovi tak nedáva možnosť veľmi sa od knihy odpútať - čiže má samé dobré vlastnosti ;-)

Štýl autorky je príjemný, číta sa hravo, ľahko a rýchlo. A aj keď pravdaže kniha končí ako sa patrí - pomsta je dokonaná a Ivana nájde aj novú lásku v živote, a celkovo to vyznieva až priveľmi nereálne a idealisticky - je to výborná chuťovka a oplatí sa ju prečítať. 

Moje hodnotenie: ★★★★

Žiadne komentáre: