piatok 16. augusta 2013

Žena vplyvného muža

Názov knihy: Žena vplyvného muža (2012)

Autor: Adriana Macháčová

Vydavateľstvo: Ikar

Edícia: Príbehy z kabelky

Počet strán: 224

Rok vydania: 2012


Táni Reinerovej, manželke generálneho riaditeľa istej známej banky, žene, ktorá nikdy nepracovala a nemusela o ničom rozhodovať, sa po odhalení manželovej nevery zrúti celý svet. V ťažkej životnej situácii ostávajú pri nej iba dve ženy – Tánina matka Zdena a priateľka Nora, ktorá je ochotná kedykoľvek ju vypočuť a poradiť jej. A práve ona na Táňu nalieha, aby Romanovi odpustila a zachránila si rodinu. Druhý úder prichádza, keď Táňa spoznáva, že všetko je v skutočnosti úplne inak a trojuholník môže byť aj štvoruholníkom.


V poslednom čase vychádzajú knihy, kde hrá prím nevera a zlatokopky. A aj toto je jeden z tých prípadov. Autorka opísala jeden z ľudských príbehov, ktorý sa stal, stáva sa a môže stať komukoľvek z nás. Príbeh o mužovi, ktorý sa nechal namotať na mladé "mäsko". Príbeh o sukničkárovi, ktorý kvôli svojmu prelietavému vtáčikovi obráti na ruby život niekoľkým ženám.

Kniha sa číta ľahko a rýchlo. Autorka dokáže čitateľa celkom prirodzene vtiahnuť do deja. Hlavná postava Táňa je vykreslená dôveryhodne a celý čas jej držíte palce, aby sa nakoniec rozhodla správne. 

Čo môže prekážať je, slušne povedané, nevyberaný slovník. Vulgarizmov je v knihe viac ako menej a to nerobí dobrú vizitku žiadnej knihe :-(

P. S. Pozor na kamarátky!

Moje hodnotenie: ★★★

Prečítajte si tiež recenzie na ďalšie z kníh od Adriany Macháčovej:  
Dobré dni sa začínajú v noci
Striptíz duší

Žiadne komentáre: