štvrtok 21. marca 2013

Probuzený milenec

Z anglického originálu: Lover Awakened (2005)

Autor:
J. R. Ward

Vydavateľstvo: Baronet


Český preklad: Jana Pacnerová

 
Počet strán: 464


Rok vydania: 2010


Tretí diel románového cyklu Bratstvo čiernej dýky. 

Zsadist je jedným zo šiestich upírov bojovníkov Bratstva čiernej dýky, ktoré bráni svoju rasu pred neúprosnými nepriateľmi. Vo svojej duši nosí temnú minulosť plnú utrpenia a pokorenia, ktorá v ňom vyvoláva neuhasiteľnú zúrivosť. Je známy svojimi strašnými činmi a jeho divokosti sa obávajú ako ľudia, tak i upíri. Hnev je jeho jediným druhom a hrôza vášňou - pokým nezachráni krásku upírku z rúk nepriateľa. Bellu okamžite zaujme Zsadistova nespútaná sila. Obaja v sebe nájdu zaľúbenie, ale bojovníková túžba po pomste jej mučiteľom ho privádza do šialenstva. Jeho utrápenej duši musí pomôcť Bella, aby našli cestu k spoločnej budúcnosti.


Príbeh medzi Bellou a Zsadistom sa začal vykresľovať už v predchádzajúcej časti, v tejto knihe vyvrcholí. Musím povedať, že zatiaľ najlepšia kniha z radu bojovníkov Bratstva čiernej dýky. 

Zsadist mal za sebou škaredú minulosť, ktorá ho veľmi poznačila. A hoci pôsobil ako "sadista" (nie celkom, ale pasuje mi tento výraz k jeho menu), v skutočnosti bol veľmi citlivý. V podstate sa to dalo i očakávať a v kútiku duše som tajne dúfala, že Z nakoniec taký naozaj bude.

Bellu autorka tiež veľmi nešetrila. Najskôr ju potýrala u bezduchého pána O, ktorý si svoje meno vyrezal na jej brucho a potom ju potrápila Zsadistovou odmeranosťou a neustálym odmietaním. Našťastie Z dostal rozum - najmä vďaka Belle sa prebudil zo spánku, v ktorom žil dlhé roky...

Kniha sa veľmi dobre číta. Charaktery jednotlivých postáv sú veľmi dobre vykreslené a je ťažké si v knihe nájsť iba jedného či dvoch obľúbencov😉

Moje hodnotenie: ★★★★★

Black Dagger Brotherhood
1. Dark Lover (Milenec z temnot)
2. Lover Eternal (Milenec z věčnosti)
3. Lover Awakened (Probuzený milenec)
4. Lover Revealed (Nalezený milenec)
5. Lover Unbound (Nespoutaný milenec)
6. Lover Enshrined (Vyvolený milenec)
7. Lover Avenged (Pomstěný milenec)
 
8. Lover Mine (Milenec jen můj 
9. Lover Unleashed (Milenka pout zbavená)
10. Lover Reborn (Znovuzrozený milenec)
11. Lover At Last (Vytoužený milenec)
 

12. The King (Král)
13. The Shadows (Prokletý milenec) 
14. The Beast (Bestie)
15. The Chosen (Vyvolená)
16. The Thief (Zloděj)
17. The Savior (Spasitel)
18. The Sinner

Žiadne komentáre: