sobota 16. marca 2013

Osudové puto

Z anglického originálu: In a Class by Itself (1984)

Autor:
Sandra Brown

Vydavateľstvo: Remedium


Preklad: Dana Oravcová


Počet strán: 206


Rok vydania: 2003



Dani Quinová pred desiatimi rokmi zmaturovala na strednej škole v malom texaskom mestečku. Už desať rokov ju delí aj od chvíle, čo ušla z rodičovského domu so svojím milým Loganom Websterom. No neskončilo sa to dobre... Teraz sa vracia na známe miesta a na maturitnej stretávke medzi bývalými spolužiakmi stretáva Logana - je ešte krajší, ešte mužnejší a príťažlivejší ako kedysi. Aj ona neodolateľne priťahuje jeho, hoci sa vtedy voči nemu nezachovala najčestnejšie. Ani ona, ani on nedokážu krotiť svoje túžby, ale obnoveniu ich niekdajšieho vzťahu nestojí v ceste iba neprajnosť Daniných rodičov.



Knihy Sandry Brownovej sa vždy čítajú ľahko a rýchlo (či už ľúbostné alebo thrillery). Stačí otvoriť prvú stránku a dej vás pohltí tak, že sa od nej odpútate, až keď obraciate stránku poslednú :-) 

Táto knižka nie je výnimkou. Hlavných hrdinov si rýchlo obľúbite a zdieľate s nimi radosť i hnev. Hoci sa mi nie veľmi páčilo Loganovo správanie, ako hlavný hrdina mal všetky vlastnosti, ktoré by mal mať každý hrdina. Bol vysoký, urastený a zamilovaný - áno, aj po toľkých rokoch, čo ho Dani opustila, ju ešte stále miloval. Napriek tomu ma občas dosť zaskočilo jeho agresívne správanie - zdevalvoval si od hnevu takmer celú izbu a druhýkrát zase zámerne rozbil vázu a rozdrvil ruže. A to, čo sa odohralo v izbe, kde našiel Dani po tom, ako od neho odišla, bol vrchol jeho "ukážkového" správania. Hoci autorka kompenzovala jeho zlé správanie dobrosrdečnou a štedrou povahou, mňa Logan viackrát skôr nepríjemne zaskočil než príjemne prekvapil.

Kto má rád Sandrine knihy, určite by mal jedno daždivé popoludnie venovať i tomuto titulu.


Moje hodnotenie:

Žiadne komentáre: