utorok 2. apríla 2013

Šarlátové noci

Z anglického originálu: Scarlet Nights (2010)

Autor:
Jude Deveraux

Vydavateľstvo: Ikar


Preklad: Otakar Kořínek


Počet strán: 320


Rok vydania: 2012



Sara Shawová je zasnúbená s príťažlivým Gregom Andersom a teší sa na svoju svadbu v Edileane vo Virgínii. Dátum je určený, kvety objednané, svadobné šaty sú pripravené. Tri týždne pred svadbou však Greg bez vysvetlenia odíde. O dva dni jej vnikne do bytu muž, ktorý tvrdí, že je brat jej najlepšej priateľky a mieni sa k nej nasťahovať. Dôvod jeho prítomnosti je však oveľa závažnejší – je tajný agent a jeho úlohou je prostredníctvom Sary vystopovať jednu z najnebezpečnejších kriminálničiek v Spojených štátoch. Mike Newland sa nazdáva, že úlohu ľahko splní, netuší však, ako táto úloha ovplyvní jeho súkromie. 


Edileane je malé mestečko, kde majú jeho obyvatelia radi Saru Shawovú. A tak ako ju majú radi, tak neznášajú jej nastávajúceho Grega. Pre ich malé dievčatko je Greg najnevhodnejším mužom, akým si pre ňu vedia predstaviť. Napriek tomu Sara má svoju hlavu a stojí si za svojím. 

Keď Greg nečakane zmizne a nereaguje ani na jej telefonáty a sms-ky, náhle sa v jej blízkosti objaví nový muž - šarmantný Mike, brat jej dobrej kamarátky Tess. Mike je opradený mnohými tajomstvami, je galantný, sexi a pri pohľade na Saru sa tvári zamilovane. Sara vie, že je to iba pretvárka, ale pomaly začne podliehať Mikeovmu čaru. Mike, pri snahe nájsť jednu z veľkých kriminálničiek Mitzi, ktorá dlhé roky uniká úradom, zistí, že celý svet sa netočí iba okolo práce... O láske, ktorá sa vyvinie medzi hlavnými hrdinami a o hľadaní Mitzi a jej spojení s Gregom si už prečítajte sami ;-)

V knihe ma dosť zarážalo Sarino správanie. Najskôr ju autorka vykreslila ako chuderku, ktorá je šťastná, že "ulovila" nejakého chlapa, a že skáče ako on píska. No postupne, ako sa zbližovala s Mikeom, vykreslila sa jej povaha celkom inak - bola dosť tvrdohlavá a nebránila sa hádkam, až mi prišlo divné, že sa Sara s Gregom vôbec zaplietla (čo potvrdila drsná scéna na konci knihy). Nuž, autorka zrejme potrebovala Grega, aby sa Mike mohol dostať k Sare :-) 

Hlavný hrdina sa pre zmenu javil ako sebavedomý pán Dokonalý... niekedy až príliš dokonalý.

Napriek nevyváženosti hlavných charakterov a neuveriteľnosti niektorých scén je román celkom čítaniachtivý.

Moje hodnotenie: ★★

Žiadne komentáre: