štvrtok 12. júna 2008

Niekto, kto ma postráži

Z anglického originálu: Someone to Watch Over Me (2003)

Autor: Judith McNaught

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Miriam Ghaniová

Počet strán: 304

Rok vydania: 2004

Leigh Kendallová sa prebudí v nemocnici s ťažkými poraneniami, po tom ako havarovala na ceste za svojím manželom. Je úspešná newyorská herečka a túži vidieť svojho manžela. Polícia jej ale oznámi, že jej manžel Logan záhadne zmizol. Pustia sa do pátrania. Keď ho napokon nájdu pri chatke, v ktorej sa mali manželia spolu stretnúť, je už niekoľko dní mŕtvy. Leigh sa pre políciu stáva hlavnou podozrivou. Pri riešení prípadu vyplávajú na povrch rôzne Loganove tajomstvá, ako o jeho obchodoch tak i o jeho súkromí...



Tretinu knihy sa takmer nič nedeje. Akurát sa Leigh strachuje o svojho nepodareného mužíčka. Všetko sa začína rozbiehať, až keď nájdu Loganovu mŕtvolu. To už má Leigh vôkol seba mnoho dobrých duší, ktorí sa jej snažia pomôcť prekonať a hlavne "stráviť" všetky nepríjemné informácie, ktorými ju zahrňujú policajti i novinári. Najmä jej pomáha prítomnosť pána Valentu, ktorý sa po štrnástich rokoch opäť objavil v jej živote. Ich dávno zabudnutá láska nanovo rozkvitne a ešte ani Loganovo telo nestihne poriadne vychladnúť, už sú tí dvaja v sebe... tu jasne platí porekadlo: Stará láska nehrdzavie ;-)

Nebolo to vyslovene zlé, ale chýbala tomu iskra. Pani McNaughtová by mala ostať pri písaní historických romancí. Tie vie písať lepšie.

Moje hodnotenie: ★★

Žiadne komentáre: