utorok 24. júna 2008

Mrazivý chlad

Z anglického originálu: Chill Factor (2005)

Autor: Sandra Brown

Vydavateľstvo: Euromedia Group - Ikar

Český preklad: Marie Válková

Počet strán: 408

Rok vydania: 2007


Lilly Martinová sa vracia do horského mestečka Cleary, kde spolu s ex-manželom predávajú zrub. Týmto posledným krokom chce nadobro za sebou nechať minulosť. S tým sa však nedokáže zmieriť jej ex Dutch Burton. Keď sa dozvie, že Lilly uviazla v snehovej víchrici, beží jej na pomoc. Zároveň ho poháňa i žiarlivosť, lebo Lilly uviazla v zrube s novinárom a cestovateľom Benom Tierneym, ktorého nešťastnou náhodou zrazila autom na zľadovatenej horskej ceste. Nikto nevie, kto je Ben Tierney, ani prečo sa túla počas snehovej víchrice po horách... v dobe, keď sa stratila ďalšia mladá žena z mestečka.




Lilly trochu rozrušená z posledného rozhovoru so svojím ex sa vracia do mesta, no narazí na prekážku. Tou je Ben Tierney, ktorému sa pokazilo auto a skôr ako ho zaveje sneh sa snaží dostať preč z hory. Po náraze utrpí ľahký otras mozgu. Spolu s Lilly sa im však podarí dostať späť do zrubu a trochu zohriať skrehnuté kosti. Lilly sa dovolá Dutchovi a požiada ho o pomoc.

V túžbe po informáciách o záhadnom fešákovi, s ktorým Lilly uviazla, mu nahliadne do ruksaka, kde nájde modrú stuhu, putá a zbraň. Keďže v mestečku Cleary sa za posledné dva roky odohralo päť záhadných únosov žien, po ktorých ostala len modrá stuha, začne mať Lilly podozrenie, že Ben nie je len novinár na cestách, ale samotný únosca a vrah...

Sandra má jednu úžasnú vlastnosť. Dokáže čitateľa držať v napätí od prvej stránky až po poslednú. A hoc má kniha aj cez 400 strán, nedokážete sa od nej odtrhnúť. Predviedla to i v tomto dielku a musím priznať, že mráz sa mi zadieral nielen popod nechty 8-)

Názov knihy plne vystihuje obsah. Chlad som cítila až v kostiach... brrrr... a väčšinu knihy som prečítala zababušená v deke :-)

Moje hodnotenie: ★★★

Žiadne komentáre: