utorok 1. júna 2010

Vôňa jesene

Z anglického originálu: It Happend One Autumn (2005)

Autor:
Lisa Kleypas

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Miriam Ghániová

Počet strán: 272

Rok vydania: 2008



Lillian Bowmanová je drzá Američanka, ktorá si prišla do Anglicka nájsť ženícha. Už niekoľko sezón však iba sedí v kúte a márne sa snaží upútať pozornosť nejedného aristokrata s dobrým titulom.
Marcus, lord Westcliff je aristokrat a je na to právom hrdý. Keď sa títo dvaja stretnú, vo vzduchu cítiť vzájomnú nevraživosť. Nezvyčajné udalosti a záhadná vôňa jedného prafumu ich vzťah obrátia úplne iným smerom.


Voľné pokračovanie románu Tajomstvá letnej noci o štyroch priateľkách, ktoré sedia v kúte a "predávajú petržlen". Tentoraz si autorka vzala na mušku divošku Lillian. Už v prvej knihe sme mali možnosť sledovať nevrlý vzťah medzi Lillian a Westcliffom a v tejto knihe pokračuje a zároveň vrcholí. Lillian posadnutá myšlienkou vydať sa za anglického šľachtica si kúpi parfum, ktorý jej špeciálne namieša obchodník. Parfum to nie je obyčajný. Záhadná vôňa má totiž Lillian prilákať ženícha. Čo z toho, keď očividne priťahuje práve Westcliffa, muža ktorého nadovšetko neznáša?
Milé, vtipné... a voňavé. Tak by som nazvala toto dielko, ktoré rozhodne zaujalo viac ako prvá kniha. Navyše priamo navnadila na tretiu zo štvorice kníh ;-)
Vytknúť môžem iba jednu vec, týkajúcu sa prekladu. Kým v prvej knihe hrali dievčatá bejzbal, v tejto hrali odpaľovanú, čo ma dosť iritovalo, pretože v skutočnosti išlo o tú istú hru. Keďže ale každú knihu prekladal niekto iný, osoba, ktorá to po nich číta mohla byť jedna a tá istá a trochu ich v tomto smere usmerniť. Myslím, že také veľké vydavateľstvo akým je Ikar, by si malo dať záležať aj na takýchto maličkostiach.

Moje hodnotenie: ****

Žiadne komentáre: