piatok 26. apríla 2019

Iskrenie

Originál: On Hart´s Boardwalk (2018)

Autor: Samantha Young

 
Vydavateľstvo: Ikar


Preklad: Andrea Vargovčíková

  
Počet strán: 152

Rok vydania: 2019



Manželia Nate a Liv si zariadili príjemný život, bývajú v peknom dome, majú dve krásne dcéry a zamestnanie, ktoré ich napĺňa. Z ich vzťahu sa však rokmi vytratila spontánnosť a vášeň. Liv je presvedčená, že pre Nata už nie je atraktívna. Zato za ním sa otočí každá. Kedysi Nata rozpálil aj jediný pohľad na svoju lásku, dnes si manželku takmer nevšíma a v nej sa prebudia komplexy, ktoré ju trápili v mladosti. Na desiate výročie svadby naplánuje Nate výlet do idylického prímorského mestečka Hartwell v americkom štáte Delaware. Dúfa, že tu sa im naskytne príležitosť, po ktorej obaja prahnú.


Zo série On Dublin Street mi v pamäti utkvel najviac príbeh Nata a Olivie z Jamacia Lane. Aké milé bolo zistenie, že vyšlo k nemu pokračovanie 😍 Aj keď nejde o plnohodnotné pokračovanie, len o krátky dodatok vo forme - o desať rokov neskôr (čo popravde, pokojne mohlo byť aj súčasťou knihy Jamaica Lane). 

Bolo fajn opäť sa stretnúť s obľúbenými hrdinami a zistiť, že ich láska rokmi neotupila, nezostarla, ani sa nijako nezmenšila. Že sa dokonca zväčšila/narástla vo forme ich ratolestí - dvoch dievčat. 

Nat a Liv žijú pokojným rodinným životom. Je pravda, že práve prechádzajú kritickejším obdobím, pretože Nat sa vnútorne veľmi trápi. A tým, že o tom nehovorí so svojou manželkou, tá získava pocit, že niečo v ich vzťahu nie je v poriadku. Že niekde to začína škrípať. Aby tomu predišla a vzťah vrátila do pôvodných koľají, rozhodne sa na oslavu 10. výročia ich svadby prekvapiť manžela krátkou dovolenkou v prímorskom mestečku. 

Do týchto plánov sú zasvätení aj ich rodinní príbuzní a milovaní priatelia (známych z celej série On Dublin Street). Liv podporujú v tom, aby svoj vzťah s Natom oživila... aby v ňom opäť lietali iskry ako keď sa spoznali. 

Novela je takou jednohubkou k dlhšiemu obedu alebo na večer pred tým ako sa uložíte do postele. Dej plynie rýchlo a hladko, čo je u Samanthy zvykom. A po prečítaní vo vás ostane príjemný a hrejivý pocit s tým, aké je úžasné, že niekto, kto sa ľúbil kedysi sa stále ľúbi... dokonca ešte viac.

Moje hodnotenie: ★★  

Žiadne komentáre: