nedeľa 26. marca 2017

V lavíne

Z anglického originálu: Shattered (2013)

Autor:
Dani Pettrey
 
Vydavateľstvo: i527.net

Preklad: Zuzana Vengliková
 

Počet strán: 320

Rok vydania: 2014



Reef McKenna po návrate do rodného mesta Yancey na Aljaške čelí obvineniu z vraždy. Jeho sestra Piper sa márnotratného brata rozhodne brániť. Zástupca šerifa Landon Grainger má McKennovcov rád ako vlastnú rodinu, ale jeho prácou je vypátrať pravdu. Na vlastnej koži sa už presvedčil o tom, že najbližší nás dokážu najviac sklamať. Hoci šerif trvá na Reefovej vine, vyšetrovanie skomplikuje niekoľko nečakaných stôp a Landonova kariéra sa ocitne na vlásku. Keď sa Piper pustí do pátrania na vlastnú päsť, Landon si uvedomí, že ju musí ochrániť nielen pred ňou samou, ale aj pred hrozbami, ktoré na nich číhajú v drsnej kanadskej divočine. Ich dlhoročné priateľstvo začne prerastať do čohosi hlbšieho, ale obaja sa ocitnú v smrteľnom nebezpečenstve.
 


Na príbeh Piper som sa veľmi tešila. Nečakala som, že bude hneď druhý v poradí (v rámci série), o to krajšie prekvapenie. A aj lepšie čítanie. 

Príbeh bol napínavý, nechýbalo ani iskrenie medzi hrdinami, čiže ani romantická časť. Dani príbeh krásne zamotala. Nebolo jednoduché vypátrať pravdu, či je Reef vinný alebo nevinný. Často som bola na vážkach i ja sama. A to ma držalo v napätí a nútilo knihu čo najskôr prečítať.

Piper sa bála o svojho brata. Ona bola skalopevne presvedčená o jeho nevine. A hnevalo ju, že ich rodinný priateľ Landon o jeho nevine taký presvedčený nie je. 

Aby brata očistila, vrhne sa Piper do pátrania po vrahovi mladej lyžiarky sama. Nemyslí na riziká s tým spojené. Našťastie jej stranu drží Landon, pretože ju má rád... vlastne viac ako len rád (čo sme ako čitatelia mohli zachytiť už v prvej časti série). Bol by ochotný za ňu dať aj život. Jeho láska k Piper je obdivuhodná, páčilo sa mi ako autorka vykreslila jeho vnútorné pocity, jeho myšlienkové pochody. Románu to dodalo šťavu, dôveryhodnosť a väčšiu hodnotu.

Piper je miláčikom rodiny. Je najmladším členom a preto ju chce každý z nich chrániť. Je milá, sladká, miluje zvieratá, miluje ľudí, je priateľská, no vie byť aj dosť tvrdohlavá, čo sa prejaví v tom, že sa vyberie po stopách vraha. 
 
Dej uteká príjemným tempom, len ťažko sa dá od knihy odtrhnúť. Je napísaná vskutku brilantne. Tak, poďme na ďalšiu! 😏


Moje hodnotenie: ★★★★★ 

Alaskan Courage
1. Submerged (Pod hladinou)
2. Shattered (V lavíne)
3. Stranded (V pasci)
4. Silenced (Ako skala)
5. Sabotaged (Sabotáž)

Žiadne komentáre: