pondelok 20. júla 2015

Láska, sex a iné gýče


Názov knihy: Láska, sex a iné gýče (2014) 

Autor: Mariana Daxner

Vydavateľstvo: Marenčin PT

Počet strán: 224

Rok vydania: 2014



Sofia nie je ani štíhla, ani pekná, ani tak šikovná ako jej dve kamarátky Žaneta a Laura... Muži ju oblúkom obchádzajú, ale ona túži po láske a... po peniazoch. Nemá pocit, že je horšia, ako tie dve mrchy. Ale ako o tom presvedčiť tých mužov? 


Tak táto kniha stojí za všetky drobné. Paródia na všetky ženské romány ako vyšitá. Autorka to veľmi bravúrne zvládla a ja som sa niekoľkokrát schuti zasmiala. To, čo stvárala hlavná hrdinka - bacuľka Žofia, ktorá sa nechá volať Sofia, lebo to znie sofistikovanejšie - nemalo chybu. Jedna bláznivá ženská, ktorá má mimochodom krásne modré oči a blond vlasy, v sebe zobrazuje ženu, ktorá sa hrá na niečo, čo nie je. 

Má dve kamarátky, ktoré nenávidí, pretože sú štíhle, krásne a mužov si môžu vyberať. Napriek tomu sa tvári ako ich najväčšia priateľka. Našťastie tie dve sú rovnako falošné, ak nie falošnejšie, ako je ona. 

Cez hrdinku autorka krásne zobrazila naivitu niektorých dievčat, ich posadnutosť štíhlou líniou, ich posadnutosť peniazmi a chlapmi (zväčša mužmi, ktorým ide iba o jedno - a to je sex). Vtipne a so značnou dávkou irónie vykreslila mnohé situácie, ktoré sme mali možnosť čítať v iných ženských románoch. 

Knižka je útla a číta sa rýchlo. Mne celkom fajn spríjemnila pár obedných prestávok v práci ;-)

Moje hodnotenie: ★★★

Žiadne komentáre: