utorok 3. marca 2015

Alfa

Z anglického originálu: Alpha (2014)

Autor:
Jasinda Wilder 


Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Miriam Ghaniová

Počet strán: 344

Rok vydania: 2015


Kyrie St. Clairovej sa nakopili účty až dosahovali výšku, ktorú by sa jej nikdy nepodarilo splatiť. Za mamu v sanatóriu, bratovo školné, jej školné, nájomné, elektrina. Všetko ležalo na jej pleciach. A okrem toho práve prišla o prácu. A potom odrazu, keď stratila už aj poslednú nádej, našla v schránke obálku. Bez spiatočnej adresy. Vpredu bolo napísané jej meno a vnútri bol šek na desaťtisíc dolárov. Nechala si ho vyplatiť... a potom aj ďalších dvanásť. Po roku jej ktosi zaklopal na dvere. Pred domom stála dlhá čierna limuzína, pri dverách šofér a povedal len toľko: „Nadišiel čas splatiť dlh.“ Nastúpila...


Boom erotickej literatúry neustále pretrváva, dopyt po nich očividne neustáva. Aj Alfa patrí do kategórie pikantných príbehov. Tu musím podotknúť, že zo všetkých erotických diel, ktoré som doteraz čítala, bol tento o niečo lepší ako ostatné. A teraz mám na mysli dej (ktorý tam na počudovanie bol) a nie erotické scény (tie si nedovolím hodnotiť, pretože sto ľudí - sto chutí).

Jasinda má dar držať čitateľa v napätí. Príbeh vytvára so stupňovaním a tak ste nalepený na knihe a hltáte ju plnými dúškami čakajúc, čo bude na ďalšej strane. A takáto pútavá je Alfa minimálne do polovice knihy. No potom razom akoby uťal, nasledoval len sex, sex a zase sex, čím vlastne kniha začala plniť účel erotickej knihy. Mimochodom, sex je opísaný do úplných detailov, takže tí, čo majú problémy s nedostatkom predstavivosti sa iste potešia, že pri čítaní nebudú potrebovať zapojiť vlastnú fantáziu. No a po stovke stranách určených dospelým po 22.00 hodine a pred vstupom k tretej stovke strán nasleduje kapitola s názvom Pravda - tá opäť vracia čitateľa do deja a pomaly prináša rozuzlenie :-)

Aj keď je kniha nesmierne pútavá, tajomstvo hlavného hrdinu Valentina Rotha nie je ktovieaké prekvapujúce či šokujúce. Aspoň pre mňa nebolo. Možno preto, že jeho obdobu nájdeme v mnohých iných erotických príbehoch. Autorka mohla vymyslieť iný záver, mohla Valentinovi dopriať iné tajomstvo - niečo neotrepané, niečo neočítané, niečo nové, inovatívne. Alebo jednoducho chlapec ani žiadne tajomstvo ukrývať nemusel...

Odporúčam čítať nielen milovníčkam erotiky. To stupňujúce sa napätie a iskrenie medzi hrdinami, kým nakoniec skončia spolu v posteli, je opísané znamenite. 

Moje hodnotenie: ★★★

Žiadne komentáre: