utorok 17. decembra 2013

Dohodnuté manželstvo

Z anglického originálu: The Marriage Bargain (2012)

Autor:
Jennifer Probst
 
Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Diana Ghaniová
 

Počet strán: 248

Rok vydania: 2013



Majiteľka kníhkupectva Alexa Maria McKenzieová chce zachrániť rodinné sídlo, a preto sa musí čo najrýchlejšie vydať. Láska ju však akosi obchádza. Ale ani vo sne si nepredstavovala, že jej osud privedie do cesty brata najlepšej priateľky, ktorý jej v detstve zlomil srdce. Miliardár Nicholas Ryan neverí v manželstvo, no ak chce zdediť strýkovu firmu, musí sa čo najskôr oženiť. Keď sa dozvie, že sestrina priateľka zúfalo potrebuje peniaze, urobí Alexe ponuku, aká sa jednoducho neodmieta. Manželstvo dôsledne podľa zmluvy – nijaké záväzky a najmä nijaké city. Rok to hádam vydržia, alebo nie?
 


Šťavnatá knižka, mňam. Veľmi dobre sa číta. Dej je dynamický, plynulý, hrdinovia sympatickí... čo viac si priať? Kniha má náboj, je romantická, hravá, vášnivá. Dá sa pri nej výborne oddýchnuť.

Pri niektorých opisoch "šteklivých" scén som mala pocit, že čítam Sandričku Brown, ktorej staršie kúsky sú rovnako plné iskrenia, erotického napätia a celkom vkusnej zápletky. A miestami som mala pocit, že sledujem známy film - aj keď si doteraz neviem spomenúť aký :-D Pravdepodobne to bude tým, že téma "manželstvo z rozumu" tú už bola nejeden krát opísaná, či nafilmovaná. V podaní Jennifer Probst sa však javí ako neokúkaná - spracovala ju priam dokonale. Klobúk dole.

Rozhodne odporúčam prečítať. Ja sa už teraz teším na pokračovanie ;-)

Moje hodnotenie: ★★

Marriage to a Billionaire
1. The Marriage Bargain (Dohodnuté manželstvo)
2. The Marriage Trap (Manželská pasca)
3. The Marriage Mistake (Manželský omyl)
4. The Marriage Merger (Manželský zväzok)

Žiadne komentáre: