streda 29. mája 2013

Donevidenia

Názov knihy: Donevidenia (2012)

Autor:
Timea Keresztényiová

Vydavateľstvo: Evitapress


Edícia: Evitovky


Počet strán: 296

Rok vydania: 2012


Zuzana sa zamiluje do Martina, Martin sa zamiluje do Zuzany, a tak sa vezmú a majú spolu dieťa, syna Filipka. Prekvitá nielen ich láska, ale aj Martinovo podnikanie - peniaze prestanú byť problémom prakticky zo dňa na deň. Oveľa pomalšie a nenápadnejšie sa stráca to, čo kedysi týchto dvoch ľudí spájalo - obdiv, rešpekt a úcta. Zuzana Farkašová odmieta pripustiť, že jej manžel môže byť neverný, a snaží sa vzťah zachrániť. Na to však treba dvoch.



Názov knihy plne vystihuje jej dej - a to nielen koniec, pred očami sa vám zjaví niekoľkokrát i počas čítania. (Myslené metaforicky.) 

Aká dokáže byť žena "slepá" či už naozaj alebo iba naschvál, a čo všetko urobí pre to, aby zachránila vzťah, o ktorom vie, že vlastne sa už ani zachrániť nedá; alebo po tom, ako sa tak stane, sama prestane mať chuť v ňom pokračovať, tak to autorka výborne vykreslila.

Musím pripustiť, že toto je zatiaľ najlepšia Timeina kniha. Opisuje príbeh, ktorý sa kľudne mohol aj naozaj stať, i keď možno nie s takým koncom, ale podobným, popr. celkom iným :-) 

V každom prípade vie kniha zaujať a držať až do dočítania.

Moje hodnotenie: ★★★

Žiadne komentáre: