streda 16. januára 2013

Kapka štěstí

Z anglického originálu: The Last Chance Cafe (2002)

Autor: Linda Lael Miller

Vydavateľstvo: Alpress

Český preklad: Lenka Faltejsková

Počet strán: 240

Rok vydania: 2005



Hallie Waitlinová dostáva do rúk dôkazy o kriminálnej činnosti svojho bývalého manžela Joela Royera, ktorý sa ich snaží získať. Hallie preto spolu so svojimi dvomi dcérkami, sedemročnými dvojčatami Kierou a Kiley opúšťa pohodlný život vo veľkomeste a bez prípravy zúfalo uteká. Jej cesta končí v malom bistre v zapadlom mestečku Primrose Creek, keď sa jej za snehovej búrky pokazí na ceste auto. Tu sa na ňu usmeje šťastie. Ľudia z mestečka jej bez zbytočných otázok podajú pomocnú ruku a nájde si okrem ubytovania a zamestnania v bistre i lásku v podobe muža ChanceaQualtrougha. Krátka zastávka v meste sa predĺži na niekoľko týždňov a Hallie sa s deťmi stávajú súčasťou života domácich... Bývalého manžela však privedie na ich stopu neopatrnosť detí a dráma o život začína.



Až taká dráma to nebola. Autorka nás počas celého príbehu nepustí do mysle Joela, ktorý "dýcha" na chrbát svojej ex-manželke; a rovnako ani do jej mysle. Čo je dosť škoda, keďže línia príbehu vyzerá zaujímavo a najmä napínavo. 

Kniha je písaná "jednoduchým" perom, čo znamená asi toľko, že autorka sa snaží jemne podať celú story. Navyše je plná romantiky a viac určená ženám, ktoré majú rady sladké knižky a lá Pilcher alebo Lindström - bez napätia a nejakých veľkých až teatrálnych akčných scén.


Moje hodnotenie:

Žiadne komentáre: