sobota 13. augusta 2011

Návrat do letného domu

Z anglického originálu: Return to Summerhouse (2008)

Autor:
Jude Deveraux

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Milan Kopecký

Počet strán: 304

Rok vydania: 2009



Druhý raz privádza autorka čitateľa do letného domu a spolu s ním aj ďalšiu trojicu žien, s ktorými sa život nemaznal. Každá je iná, no majú niečo spoločné – všetky nosia vo svojom vnútri trápenie. Či už je to mladá rebelantka Zoe, obeť automobilovej havárie; Faith, ktorá po smrti manžela stratila zmysel života; alebo zdanlivo šťastná, no v hĺbke duše nespokojná Amy. Všetky tri dá dokopy psychologička Jeanne a ponúkne im možnosť stráviť týždeň vo svojom letnom dome, kde už nejedna pacientka našla stratenú duševnú rovnováhu. Viac než dom a pokojné prostredie lesa však zúfalým ženám pomáha záhadná madam Zoya, miestna liečiteľka, ktorá má schopnosť preniesť ľudí do minulosti, aby zmenili svoj osud.


Kniha je rozdelená do troch častí a ak môžem hodnotiť, tá prvá bola asi najlepšia. Potom sa preniesli hlavné hrdinky do minulosti a celková úroveň textu klesla o niekoľko desiatok stupňov (asi dve hviezdičky, v mojom prípade), no a tretiu časť tvorilo viac-menej už len vyvrcholenie.

Kiež by bolo možné aj v reálnom živote odskočiť si do iného storočia a tým si trochu pozmeniť život :-)

Žiaľ u Jude nemám rada, keď prechádza zo storočia do storočia a snaží sa meniť hrdinom ich životy týmto "prazvláštnym" spôsobom. Nečudo, že na mňa Návrat... nezapôsobil o nič lepšie ako prvý Letný dom :-(

Čitateľné to bolo, spisovateľke nemôžem nič vytknúť po tejto stránke, ale dejovo priemerné.

Moje hodnotenie:

Žiadne komentáre: