sobota 23. apríla 2011

Silnější než slova

Z anglického originálu: Unspeakable (1998)

Autor: Sandra Brown

Vydavateľstvo: Euromedia Group - Ikar

Český preklad: Marie Válková

Počet strán: 424

Rok vydania: 2004


Jack Sawyer sa jedného dňa zjaví na Corbettovom ranči. Nikto z domácich netuší, či prišiel len náhodou, alebo je to komplic väzňov, ktorí práve utiekli a kedysi dávno prisahali rodine Delraya Corbetta pomstu. Hoci mu spočiatku na ranči nikto nedôveruje, Jack si najskôr nájde cestu k malému Davidovi, vnukovi Delraya Corbetta. Neskôr aj k Davidovej matke Anne, ktorá je od narodenia hluchá. Opatrné a zľahúčka sa rodiace priateľstvo postupne prerastá v lásku, no tiene Jackovej minulosti i nebezpečenstvo, ktoré hrozí celej rodine, môžu ohroziť vzťah Anny a Jacka.



Jack Sawyer je tajomný muž, na ktorého hľadí rodina Corbettových s nedôverou... okrem Davida. Chlapec, ktorý žije len so svojou matkou a dedkom je rád, že k nim Jack prišiel. Nahrádza mu mŕtveho otca. Veľmi si ho zamiluje a to sa postupne stane aj s statnými členmi rodiny. Aj keď pravdaže, najnedôverčivejším je práve Delray. To, že Jack má dobré úmysly zistí až keď sa utečení väzni zastavia na Corbettovom ranči...

Príbeh je pútavý, to že je hlavná hrdinka nemá mu vôbec neuberá, práve naopak pridáva na hodnote. Autorka sa vcelku slušne "pohrala" aj s touto témou. Za to si zaslúži pochvalu.

Moje hodnotenie: ★★★

Žiadne komentáre: