piatok 21. mája 2010

Plamen v srdci

Z anglického originálu: Sin and Sensibility (2005)

Autor:
Suzanne Enoch

Vydavateľstvo: Domino

Český preklad: Eva Fuková

Počet strán: 288

Rok vydania: 2008


Eleanor Griffinová by si tak rada užívala život, ale nemôže, pretože ju ako oko v hlave strážia jej traja bratia. Nell vie, že sa jedného dňa bude musieť vydať, a pravdepodobne za nejakého vetchého starca, no dovtedy chce spoznať aj príjemnejšie stránky života. A tak zo svojim najstarším bratom uzavrie dohodu. Pokým nevyvolá svojim správaním škandál, môže si robiť čo chce, inak sa bude musieť vydať za toho, koho jej určí rodina. Brat, Sebastian s a však poistí. Požiada svojho najlepšieho priateľa, slávneho sukničkára, aby na jeho sestru dohliadal. Valentin Corbett sa napriek všetkým pochybnostiam chová k Eleanor zdržanlivo. Avšak dokedy?

Nell sa Valentine páčil už keď bola malé dievčatko. Je len logické, že jej city sa vyderú po čase opäť na povrch. Zvlášť, keď sa jej v poslednej dobe markíz Corbett neustále pletie pod nohy. Pomáha jej prekonať úskalia, do ktorých sa Eleanor veľmi ľahko zamotáva, a zároveň sa vyhnúť škandálu. Všetko sa im úspešne darí... no iba dovtedy kým obaja k sebe nezahoria vášnivou láskou. Ako to už býva, pravda vyjde najavo a tak sú aj naši dvaja hrdinovia odhalení.
Veľmi pekne spracovaná téma. Dej je dynamický, miestami veselý. Človek priam baží po ďalších dobrodružstvách týchto dvoch nespratníkov.
Jediné mínus príbeh dostáva za svoj koniec. Prišiel mi nedokončený :-(

Moje hodnotenie: ****

Žiadne komentáre: