štvrtok 17. júla 2008

Chuť lásky

Z anglického originálu: The Crush (2002)

Autor: Sandra Brown

Vydavateľstvo: Euromedia Group - Ikar

Český preklad: Marie Válková

Počet strán: 376

Rok vydania: 2006


Rennie Newtonová - chirurgička - zasadne v porote pri súdnom procese s nájomným vrahom Rickym Royom Lozadom, ktorého neodsúdia do väzby pre nedostatok dôkazov. Od toho momentu ako je Lozada oslobodený sa uzavretej a udržiavanej doktorke začne prevracať svet naruby. Najskôr jej niekto vnikne do bytu a nechá jej tucet červených ruží, potom je zavraždený jej kolega, s ktorým súperila o miesto primára, čo z nej urobí hlavnú podozrivú v očiach polície. Detektív Wick Threadgill, ktorý prípad vyšetruje, na rozdiel od svojho kolegu verí, že za vraždou stojí Lozada a nie Rennie. Avšak prefíkaného a pomstychtivého psychopata je ťažké pristihnúť a Wick, ktorý má o dolapenie Lozadu osobný záujem, musí sledovať, ako vrah vťahuje Rennie hlbšie do svojich sietí. Lozada je doktorkou taký posadnutý, že ju radšej zabije, akoby sa jej vzdal...




Napriek tomu, že od samého začiatku knihy viete, kto je zlý a kto dobrý policajt, i kto je vrah a kto obeť, je veľmi pútavé sledovať, ako sa to všetko nakoniec vyvŕbi. Lozada má "úchylku" na škorpióny a v jednej krátkej scénke sa i vyskytnú, avšak čakala som, že sa objavia na záver ako skvelý bonus. Že jednoducho v tej svojej psychohlavičke schováva zákerný plán, pri ktorom ich použije. Nič také sa však nekonalo, čím ma Sandra ukrátila o očakávané škorpiónové finále. Trošku mi to vadilo... najmä preto, že škorpióny nemám v láske a chcela som sa trochu báť.

Aj bez toho to však bolo skvelé a napínavé čítanie.

Na počudovanie bolo v románe len málo postáv, čo u Sandry nebýva zvykom. Veľmi slušná vec, ako vravím... len tie škorpióny mohli mať viac než jeden krátky "štek"... hm, možno inokedy... v inej knihe ;-)

Moje hodnotenie: ★★★

Žiadne komentáre: