pondelok 14. apríla 2008

Skandál

Z anglického originálu: A Matter of Scandal (2001)

Autor: Suzanne Enoch

Vydavateľstvo: Domino

Český preklad: Eva Fuková

Počet strán: 272

Rok vydania: 2007


Emma Grenvilleová je riaditeľka Akadémie - dievčenskej školy. Učí svoje žiačky v duchu vlastného presvedčenia, že ženy nie sú len pre potechu mužov. Greydon Brakenridge -vojvoda z Wycliffu- je vychýrený sukničkár, ktorý za celý svoj život nestretol ženu, ktorú by nedokázal zviesť. Aj tentoraz je presvedčený, že tvrdohlavú slečnu riaditeľku dostane tam, kde ju chce mať. Zaprisahaný hriešne krásny slobodný mládenec však zistí, že nič nie je také jednoduché ako sa na prvý pohľad zdá a že slečnu Grenvilleovú neradno podceňovať.
Aby vypomohol finančne svojej rodine, chce strojnásobiť školné, avšak Emma také niečo nemieni dopustiť. Spoločne uzavrú stávku. Emma má navrhnúť iné riešenie finančnej situácie na panstve Haverly a vojvoda z Wycliffu má naučiť dievčatá niečo z dvorskej etikety. Greydonovo pôsobenie v dievčenskej škole však vyústi do spoločenského škandálu...

V úvodných stránkach sa mi hlavný hrdina hneď znepáčil. Jeho arogantné správanie sa mi zarezávalo pod nechty a pomyslela som si, ak má tento arogantný páprda byť hlavný hrdina, tak to radšej ani nechcem knihu čítať. Avšak jeho správanie a celkovo charakter sa krásne postupne formoval až do konca knihy a z nepríjemného nafúkanca sa napokon stal príjemný chlap. Prísna pani riaditeľka ho veru naučila správnym móresom :-)
Neustále výmeny názorov, vzájomné doťahovanie sa a najmä narastajúca príťažlivosť medzi dvoma mladými ľuďmi bola skvelá autorská pochúťka pre môj mlsný čitateľský jazýček ;-)

Moje hodnotenie: ****

Žiadne komentáre: