streda 11. septembra 2019

Miluj mě jakkoli

Originál: Everywhere and Every Way (2016)

Autor:
Jennifer Probst

 
Vydavateľstvo: Ikar CZ


Český preklad: Zuzana Hanešková
 

Počet strán: 376

Rok vydania: 2019



Caleb Pierce začal podnikať v otcovej stavebnej firme Pierce Brothers už ako mladý chalan. Vždycky sníval o tom, že sa vypracuje a firma raz pripadne jemu. Otcov závet ale hovorí niečo iné. Firma ostane Calebova iba, keď ju bude viesť so svojimi bratmi, s ktorými sa už dávno odcudzili. Nájsť spoločnú cestu nebude jednoduché, obzvlášť, keď chce každý niečo iné. Veci sa ešte viac skomplikujú, keď si Caleba najme dizajnérka Morgan, aby pre jej bohatých klientov postavil dom snov. Caleb sa snaží odviesť čo najlepšiu robotu, len keby ho neustále nerozptyľovala Morgan… 


Na ďalšiu knihu z pera Jennifer Probst som sa neuveriteľne tešila. Jej štýl a ľahkosť s akou píše sú pre mňa magnetom. Pri jej knihách čitateľ vie, že sa mu dostane veľká dávka iskrenia medzi hrdinami, s tým spojené motýle v brušku a happyend. A nech už to spočiatku medzi hrdinami vyzerá akokoľvek -nie- ružovo, vždy sa stane niečo, čo ich názor/pohľad na vec zmení.

Jenn nás v románe Miluj mě jakkoli, ktorým otvára trojdielnu sériu Billionaire Builders vťahuje do sveta staviteľov domov. Hlavným hrdinom je Caleb, ktorý pracuje v otcovej stavebnej firme. Rád by ju jedného dňa viedol, pretože po prvé: je najstarší, a po druhé: spomedzi troch súrodencov, bol jediný, ktorý ostal pracovať s otcom a firmu ďalej rozvíjal. Právom si zaslúži byť jej hrdým majiteľom. To však netuší, že jeho otec má celkom inú predstavu.

Tatík totiž po svojej smrti nechal chlapcom závet. Určil v ňom podmienky, ktoré zdolať bude veľmi ťažké, ale nie nemožné. Stačí sa len zomknúť, dať hlavy dokopy a... fungovať. 

Caleb a jeho bratia sa rokmi odcudzili. Každý z nich si žije svojím životom a len ťažko sa ho vzdávajú. Napriek tomu sa rozhodnú otcovu poslednú vôľu naplniť. Pomôžu tak sami sebe obnoviť a utužiť vzájomné vzťahy...

Morgan je dizajnérka, cestuje po celej Amerike a mení sny boháčov na skutočnosť. Vytvára im domovy podľa ich predstáv. Aj teraz dostala mimoriadnu zákazku a jediný, kto ju dokáže zrealizovať presne podľa jej predstáv je firma Pierce Brothers. Spočiatku sa nepohodne s Calebom. Ten totiž nemá chuť stavať dom pre niekoho, kto v ňom neplánuje dlhodobo bývať. Nemôže si však dovoliť odmietnuť takú lukratívnu ponuku, a tak prácu na dome snov pre vybrané celebrity prijíma. 

Popri práci je Caleb s Morgan neustále v kontakte. Ich silné povahy na seba neustále v niečom narážajú a len málokedy sa zhodnú. Napokon však nájdu kompromis... a popri tom aj niečo iné - niečo vzácnejšie a trvalejšie 💖 Lásku 💏

Príbeh sa mi páčil. Priniesol mi všetko, čo som od neho očakávala. V prvom rade únik od reality, následne vítané rozptýlenie, potom zábavu, a nakoniec nádej pre šťastné konce. 

Pierceovie chlapci sa zdajú byť skvelými lákadlami aj pre ďalšie časti série. Ja si ich určite nenechám ujsť 😉


Moje hodnotenie: ★★★★☆

Billionaire Builders
1. Everywhere and Every Way (Miluj mě jakkoli)
2. Any Time, Any Place (Miluj mě kdekoli)
3. All or Nothing at All (Miluj mě vším)


Prečítajte si tiež ďalšie knihy od Jennifer Probst. Recenzie k ním nájdete tu:
Séria Searching for...
Séria Marriage to a Billionaire

Žiadne komentáre: