štvrtok 18. februára 2016

Láska v Toskánsku

Z anglického originálu: You Had Me at Merlot (2014)

Autor: Lisa Dickenson

 
Vydavateľstvo: Fortuna Libri

Preklad: Mária Holečková
 

Počet strán: 224

Rok vydania: 2015



Tridsiatnička Elle žije v Londýne a pracuje ako marketingová manažérka. Svoju prácu zbožňuje a na rozdiel od najlepšej priateľky, fotografky Laurie, sa bez muža po svojom boku necíti osamelá. Laurie však túži po láske a presvedčí ju, aby ju sprevádzala na desaťdňovej dovolenke pre nezadaných v Toskánsku. Elle súhlasí, s tým, že bude iba popíjať víno, jesť miestne špeciality a opaľovať sa. Neskôr s prekvapením zisťuje, že syn sympatických majiteľov penziónu Jamie je až priveľmi príťažlivý. Napokon je to ona, kto sa napriek svojim zásadám a presvedčeniu zaľúbi. Situácia sa trochu zamotá, keď na pobyt nečakane nastúpi aj Ellina šéfka Donna a objaví sa Jamieho bývalá či možno aj súčasná priateľka. Kto nakoniec nájde v Taliansku svoju pravú amore?


Už z názvu je jasné, kde sa dej knihy odohráva. A z obálky na nás jasne kričí láska. No a kde je láska a Taliansko, to si u Katušky zaslúži pozornosť :-)  Knižočka, hoc útla, veru neušla mojej pozornosti.

Elle sa s kamarátkou Laurie vyberú do slnkom zaliateho Toskánska, kde sa rozhodnú desať dní oddychovať. Keďže ale nejde o obyčajnú dovolenku, ale o dovolenku pre slobodných, chtiac-nechtiac im chvíle pokoja a oddychu skríži cit najmocnejší. Kým U Laurie by bol tento cit vítaný, Elle sa zamilovať neplánuje. Pre ňu je muž iba zbytočnou komplikáciou v živote.

Hlavná hrdinka miluje víno, dobé jedlo a slnko. Takto plánuje tráviť zaslúžený oddych, až kým sa jej do cesty nepripletie Jamie, syn majiteľov penziónu. Práve on v nej nečakane prebudí lásku... a nielen k vínu ;-)

Kniha je písaná s ľahkosťou, s akou sa i číta. Autorka má výborný štýl, veľmi chytľavý. A i keď ide o klasickú lovestory (čo znamená, že netreba očakávať zamotaný dej), je podaná vtipne, hravo, tak správne naivne, citlivo a prirodzene. 

Láska v Toskánsku je skvelá oddychová kniha. Kto má rád Taliansko, romantiku a humor nepríde skrátka. Stačí sa len posadiť do záhrady, najlepšie do hojdacej siete, naliať si pohár dobrého vína (alebo koňačiku ako ja ;-) ) a pustiť sa do čítania.

Moje hodnotenie: ★★★

Žiadne komentáre: