sobota 26. decembra 2015

Neskrotná


Názov knihy: Neskrotná (2014)

Autor:
Tatiana Čuperková
 
Vydavateľstvo: Evitapress

Edícia: Evitovky 

Počet strán: 232

Rok vydania: 2014



Vtipný, svieži a dnešnú realitu odrážajúci príbeh športovej novinárky Gréty Gregorovej, ktorá zistila, že nielen práca je tým, čím vypĺňame svoj čas. Niekedy šprintujete, aby ste všetkých predbehli a nakoniec zistíte, že bežíte v slepej ulici… Zastavíte, otvoríte oči a prídete na to, že ste v čele závodu, ktorého víťazstvo vás vôbec nenapĺňa. Kniha o hľadaní samej seba, veľkej strate a aj láske, ktorá to všetko zahojí.


Pri čítaní tejto knižky som sa celkom fajn zabavila. Tatiana vsadila na vtipné dialógy, ostrú výmenu názorov i slovné prestrelky, čo ma neuveriteľne bavilo. Hlavná hrdinka Gréta Gregorová bola celkom sympatická žena. Vo svojom živote sa zamerala na kariéru. Miluje šport a ním sa aj živí. Najskôr v printovom médiu, neskôr v televíznom. Práve v televízii, kde sa zamestná ako športová redaktorka nastúpi spolu s ňou aj Olivia Campell, jej kolegyňa, jej sokyňa.

...nestačí len vedieť, ale aj vyzerať. Najmä v mužskom kolektíve.

Pohľad do zákulisia výroby športových správ v televízii vysoko oceňujem. Rovnako dravosť a ambície hlavnej hrdinky. Výborne sú napísané slovné prestrelky medzi Grétou a Robertom Slovákom (medzi, ktorými to neuveriteľne iskrí) a tiež medzi Grétou a Oliviou.

Veľmi pekne napísaná knižka, určite jedna z tých lepších Táničkiných... aj keď tie babské bitky boli na mňa trochu príliš. 

Moje hodnotenie:  

Tatiana Brezinská Čuperková napísala aj tieto knihy, ktorých recenzie si môžete prečítať:

Žiadne komentáre: