streda 13. mája 2020

Vražedný príliv

Originál: The Killing Tide (2019)

Autor:
Dani Pettrey

 
Vydavateľstvo: i527.net


Preklad: Mirka Molnárová Novysedláková
 
Počet strán: 360

Rok vydania: 2020



Jedného poddôstojníka pobrežnej stráže zavraždia a druhý záhadne zmizne. Špeciálny agent Vyšetrovacieho úradu pobrežnej stráže Finn Walker sa tak púšťa do svojho doposiaľ najnebezpečnejšieho prípadu. Už beztak zložitú situáciu skomplikuje príchod Gabby Rowleyovej, sestry vedúceho tímu, ktorá je investigatívnou reportérkou a k prípadu má neustále nejaké otázky. Jej návrat má vplyv nielen na Finnovu prácu, ale aj srdce. V minulosti mu ho svojím odchodom zlomila. Teraz však kvôli príbehu Gabby riskuje život a Finn sa obáva, že o ňu príde už navždy… Pátranie po pravde ich postupne pripútava k sebe. Budú schopní prekonať svoje sklamania a predsudky z minulosti a podarí sa im vypátrať nepolapiteľného vraha, alebo sa dokonca aj oni stanú jeho ďalším terčom?


Po tom ako vydavateľstvo i527.net - vydavateľstvo kníh, kde dobro víťazí, upustilo od vydávania ďalších kníh zo série Chesapeake Valor (čím ostalo mnoho nevypovedaných otázok 😐 - pravdaže, ohľadom príbehu) mám radosť, že túto autorku nezavrhlo úplne a začalo vydávať jej ďalšiu sériu Coastal Guardians

Prvou knihou v sérii (ktorú, mimochodom, Dani stále píše) je Vražedný príliv. A hneď na úvod musím poznamenať, že príbehom sa vracia k svojmu štandardu, čo obzvlášť poteší fanúšikov Aljašskej série. V preklade to znamená asi toľko, že Dani prichádza so skvelým príbehom plným napätia skĺbeného s romantikou.

Hrdinov knihy si ihneď obľúbite. Finn je špeciálny agent, okrem toho, veľmi príjemný mladý muž. Chápavý, prispôsobivý a -to hlavné- stále zamilovaný do Gabby. Aj po rokoch. Aaaach, krása 😊

Je pravda, že Gabby bola trochu paličatá (ako by povedali bratia Česi), ale keby sa nevrhala po hlave do nebezpečenstva, čitateľ by nebol v napätí a v očakávaní 😁 Preto jej možno toto neprimerané správanie sa odpustiť. (Veru neviem, či by v reálnom živote niekto toľko riskoval a pokúšal svoj osud.) Gabby je zanietená investigatívna novinárka. Vždy sa snaží ísť do hĺbky. Jej práca ju fascinuje. Doslova ňou žije... až natoľko, že pri tom zabúda na vlastný život. Na to, že v živote sú aj dôležitejšie veci ako práca. Našťastie pri opätovnom stretnutí so svojou dávnou láskou - Finnom, zisťuje, že jej život ponúka aj niečo iné, čo by ju zároveň tiež robilo šťastnou.

Ostanú nakoniec Gabby a Finn spolu? Alebo im ich znovu nájdenú lásku prekazí nebezpečný vrah?


Moje hodnotenie: ★★


Coastal Guardians
1. The Killing Tide (Vražedný príliv)
2. The Crushing Depths (Neúprosná hlbočina)

Táto recenzia bola napísaná vďaka službe www.storpic.com 

Žiadne komentáre: