streda 14. decembra 2016

Sladké vykúpenie

Z anglického originálu: Beautiful Redemption (2015)

Autor: Jamie McGuire

 
Vydavateľstvo: Fortuna Libri

Preklad: Emília Perez
 

Počet strán: 304

Rok vydania: 2016



Pragmatická Liis Lindyová je agentka FBI. Práci je oddaná telom i dušou, o čom svedčí aj to, že zruší zásnuby a dá sa preložiť zo Chicaga do San Diega. Sníva o povýšení a o tom, že si bude potriasať ruku s riaditeľom vždy, keď vyrieši náročný prípad. Špeciálny agent Thomas Maddox je arogantný, prísny a nepozná zľutovanie. Aj preto patrí k najlepším zamestnancom úradu. Jeho úlohou je klepnúť po prstoch najväčším svetovým kriminálnikom. Hoci už zachránil množstvo životov, na jeden akoby nemal dosah. Jeho mladšiemu bratovi Travisovi hrozí, že pôjde do väzenia, lebo sa zaplietol do udalosti, pri ktorej zahynulo niekoľko vysokoškolákov. Travisa môže zachrániť iba jedno. Preto sa Liis a Thomas tvária, že sú pár, a odcestujú na sobáš na pláži, kde Travis a Abby znova zložia manželský sľub. Práve tam zasvätia Travisa do svojich plánov.



Hlavného hrdinu poznáme z knihy Sladké zabudnutie,čiže ho netreba nejak zvlášť predstavovať. Objavil sa tam celkom slušnú dobu. A keď poviem Maddox, každý kto čítal McGuire by mal vedieť o kom je reč 😉. Veď už to meno dáva akú-takú záruku, že pôjde o dobré čítanie.

Thomas je agentom FBI a prostredníctvom neho a hlavnej hrdinky Liis sa čitateľ dostáva do prostredia tajných agentov, k riešeniu rôznych prípadov... a kde sa spája akcia s romantikou, tam nie je núdza o udržanie si čitateľovej pozornosti. Aspoň nie tej mojej.

Tom bol skvelý hrdina, iba máločo mu možno vytknúť. Osobne som si ho veľmi obľúbila, nedbala by som stretnúť jemu podobného na ulici a zamilovať sa do neho 😏. Liis bola rázna, trochu karieristka, napriek tomu svedomitá, ambiciózna mladá žena. Páčilo sa mi ich vzájomné škádlenie sa. Iskrilo to medzi nimi senzačne a ich láske sa dalo uveriť.

Je pravda, že McGuire nepíše úplne dokonale, v jej knihách akoby mi niečo chýbalo, len stále neviem prísť na to, čo. Napriek tomu, jej spisovateľský počin hodnotím vysoko. Pretože je to pútavé, je to lákavé, je to milé, je to príjemné, je to sexy a Maddoxovci, nech už majú akékoľvek muchy, sú proste chlapi na mieste, chlapi silní, dominantní a so srdcom na pravom mieste. A Thomas je zatiaľ môj najväčší favorit. Hmmm, bude ťažké ho prekonať. Tak uvidíme, verím, že vydavateľstvo prinesie aj ďalší diel série.

Moje hodnotenie: ★★★★  
 
Maddox Brothers
1. Beautiful Oblivion (Sladké zabudnutie)
2. Beautiful Redemption (Sladké vykúpenie)
3. Beautiful Sacrifice
4. Beautiful Burn

Žiadne komentáre: