piatok 31. októbra 2014

Ako chutí voda


Názov knihy: Ako chutí voda (2013) 

Autor: Adriana Krištofíková 

Vydavateľstvo: Motýľ

Počet strán: 192

Rok vydania: 2013



Marianna Bóryová má všetko, po čom túžila: štyri krásne dcéry, úspešného manžela, priateľov a bezstarostný život. Nečakaná partnerská kríza ju privedie k Renáte Stadtruckerovej, uznávanej psychologičke celebrít, poznačenej ťažkým detstvom a mrazivým tajomstvom z minulosti. Ako si navzájom pomôžu dve úplne odlišné ženy, ktorým osud nachystal ďalšie prekvapenie?



Na moje prekvapenie, veľmi dobrá vec. Kniha mala náboj, dynamiku, stupňovanie príbehu... vskutku som si veľmi dobre počítala. Adriana - ako som ju spoznala pri knihe Nočný chat a ranný fresh - je späť! Vďakabohu ;-)

Hlavná hrdinka Renáta je klinická psychologička, snáď najlepšia v okolí. Nie je to žiadna krásavica, má za sebou zlé detstvo a pár nepríjemných zážitkov. Postupne čitateľ odhaľuje jej tajomstvá a ak mu je spočiatku nesympatická (čo sa kvôli rečiam, ktoré o nej vedú jej závistlivé kolegyne, môže ľahko stať), čím viac sa blížite ku koncu knihy, tým viac ju chápete, a dokonca si ju i obľúbite.

Druhá hrdinka Marianna je, naopak, hrdinka, ku ktorej si nemusíte dlho hľadať cestu sympatií. Opisy rodinného zázemia a vzájomných vzťahov vám iba potvrdia, že Marianna je príjemná žena. V jej živote sa niečo pokazí a vyhľadá pomoc psychológa. A keďže sa hovorí, že Božie mlyny melú pomaly ale isto, platí to aj v tomto prípade. Nie je náhoda, že sa Renáta stretáva s Mariannou a čitateľ sa časom dozvedá, že nielen psychický problém je to, čo spája tieto dve ženy... 

Páčilo sa mi, že autorka nesilila vzťahy medzi hrdinami, nestavala ich do zbytočnej konfrontácie - veci jednoducho nechala plynúť tak, ako boli/mali. Vskutku príjemné čítanie.

Moje hodnotenie: ★★

Žiadne komentáre: