štvrtok 1. marca 2012

Prvý dojem (ne)klame

Z anglického originálu: First Impressions (2005)

Autor: Jude Deveraux


Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Elvíra Haugová

Počet strán: 328

Rok vydania: 2007



Eden Palmerová má štyridsaťpäť rokov, malý byt v New Yorku, dospelú nemanželskú dcéru Melissu a neveľmi príjemného zaťa Stuarta. Keď sa nečakane stane majiteľkou starobylého sídla, pribudnú jej nielen dvaja šarmantní nápadníci - Braddon Granville a Jared McBride - ale aj problémy, pri ktorých chvíľami ide o život. Eden netuší, prečo sa zrazu stáva obeťou aj podozrivou...




Pri Jude sa, tuším, stretávam s románom zo súčastnosti prvýkrát (doteraz skôr viac miešala súčasnosť s minulosťou ako to bolo napr. v románoch Letný dom a Návrat do letného domu) a musím povedať, že sa mi aj celkom páčil.

V niektorých momentoch boli takmer všetky postavy neuveriteľne premúdrené a až mimoriadne bystré, čo trochu "kazilo" pohodu pri čítaní; pár situácií mimo reality (najmä tie, ktoré sa týkali FBI), ale o tom je knižka - nemusí byť o skutočnom živote, o reálnych postavách; spisovateľ sa pri jej písaní môže do sýtosti vyblázniť, aj keď všetko musí byť v rámci normy a ešte ako-takej uveriteľnosti. Jude len tak-tak neprekročila túto hranicu - a možno keby aj, jej štýl písania a lá ľahkého pera by to ututlal ;-)

Nuž, prvý dojem (ne)klame ;-)

P. S. Najviac sa mi páčila posledná veta. Po prečítaní knihy mi vyvolala na tvári veľký úsmev. (Čitateľky, ktoré majú v obľube túto autorku budú vedieť prečo.)

Moje hodnotenie:

Žiadne komentáre: