sobota 18. októbra 2008

Rozený svůdce

Z anglického originálu: Natural Born Charmer (2007)

Autor: Susan Elizabeth Phillips

Vydavateľstvo: Euromedia Group - Ikar

Český preklad: Dagmar Čápová

Počet strán: 328

Rok vydania: 2008


Blue Baileyová je maliarka, s ktorou sa život nikdy nemaznal. Nemá domov, rodinu, priateľov a teraz dokonca prišla aj o posledné peniaze. V rámci reklamy pre istú firmu sa oblieka do bobrieho kostýmu a snaží sa zarobiť pár korún.
Úspešný futbalista Chicago Stars Dean Robillard jedného dňa zbadá na diaľnici mladú ženu v bobrom kostýme. Naloží ju do svojho drahého športiaka a vezme ju na svoju novokúpenú farmu v zapadnutom mestečku v Tennessee. Má v pláne si trochu oddýchnuť a vyvetrať hlavu. Ibaže to je to posledné, čo ho čaká. Do života mu vstúpia ľudia, na ktorých chcel zabudnúť: matka, ktorá mu drogovou závislosťou zničila detstvo, a otec, starnúci rocker, ktorý sa oňho nikdy nezaujímal. K tomu všetkému sa pridá ešte jeho nevlastná sestra a jedna stará nevrlá dáma. Našťastie je tu ale Blue - papuľnatá, drzá a svojhlavá dievčina, pomocou ktorej si všetci k sebe nakoniec nájdu cestu.



Po divokom úvode, kedy Dean alias Boo, ako ho zvyknú volať kamaráti, zavezie bobriu ženu k jej bývalému priateľovi a prizerá sa na to ako sa doňho púšťa hlava-nehlava, sa rozhodne pomôcť a vyhlási sa za jej snúbenca. Táto horkokrvná divožienka sa mu pomaly dostane pod kožu od prvej chvíle ako ju naloží do svojho športiaka a spolu rozohrávajú hru.

Priváža ju na svoju novú farmu, ktorú má pod palcom správkyňa menom Susan O´Harová. Keďže už dlhší čas mu neodpovedá na e-maily, rozhodne sa zistiť, čo je vo veci. Aké prekvapenie naňho čaká, keď namiesto údajnej Susan je správkyňou jeho vlastná matka, s ktorou už pred rokmi zrušil akýkoľvek kontakt? Čo ešte potom, keď na farmu zablúdi jedenásťročná bacuľka a vraví, že je jeho nevlastná sestra? Všetko sa to zavŕši, keď prichádza Jack Patriot, jeho otec - slávny rocker. Ešteže má po boku Blue, ktorá mu pomáha zvládnuť všetok ten chaos. No Blue má túlavé topánky a je len otázkou času (a peňazí), kedy sa zas rozhodne vydať na cestu.

V skratke sa dá knižka zhrúť asi takto: Skvelý, vtipný úvod, potom dáka omáčka, na ozrejmenie si charakterov jednotlivých postáv, aby sa dalo pochopiť, prečo konali/jú tak, ako konali/jú a brilantný záver.

Moje hodnotenie: ★★★

Žiadne komentáre: